Dni Gastronomii Kreteńskiej 2019 w Heraklionie

data_2019-09-26 18:55:56 2019-09-26 18:55:56

Już dziś od godz. 17 rozpoczęły się w Heraklionie Dni Gastronomii Kreteńskiej 2019. Wydarzenie to organizowane jest drugi rok z rzędu z inicjatywy Gminy Heraklion na Starym Rynku Warzywnym. Dni Gastronomii Kreteńskiej potrwają aż cztery dni i zakończą się w niedzielę 29 września. Wygląda na to, że będzie to czas wypełniony kreteńskimi zapachami, smakami i dźwiękami. Wystawy, degustacje i pozostałe wydarzenia poświęcone będą wyłącznie lokalnym produktom z Krety, promocji lokalnych charakterystycznych dań i smaków typowych dla wyspy.

Dni Gastronomii Kreteńskiej

Na dzisiaj zaplanowano wystawę produktów kreteńskich, pokazy gastronomiczne oraz bezpłatne degustacje kreteńskich potraw przygotowanych przez Klub Kucharzy. Od godz. 20.30 uczestnikom będzie towarzyszyć muzyka na żywo w wykonaniu Antonisa Martsakisa i jego zespołu. Koniecznie trzeba podkreślić to, że na Dni Gastronomii Kreteńskiej wstęp jest bezpłatny.

Tegorocznym wydarzeniom patronuje między innymi Ministerstwo Turystyki i Greckiej Organizacji Turystycznej (EOT).

Gosia,  data_2019-09-26 18:55:56 2019-09-26 18:55:56
Średnia: 0
Liczba ocen: 0
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
zobacz pozostałe aktualności z tego miesiąca »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

Daria Tosta
2019-09-26 20:05:01

❤️❤️❤️

1

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10156491584237551

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera