Serwis wymaga plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej.
The best Polish website dedicated to the Greek island Crete and to a small extent of continental Greece. You will find useful information related to visiting Crete that goes beyond the offer of optional tours. On the website you will also find descriptions of the most interesting places that we visited by visiting this largest Greek island. The content complements the current news, photographs and recipes of Greek cuisine.
Already today from 17 started in Heraklion Cretan Gastronomy Days 2019. This event is organized for the second year in a row on the initiative of the Heraklion Municipality at the Old Vegetable Market. The Cretan Gastronomy days will last four days and will end on Sunday, September 29. It looks like it will be a time filled with Cretan smells, flavors and sounds. Exhibitions, tastings and other events will be devoted exclusively to local products from Crete, promotion of local characteristic dishes and flavors typical of the island.
An exhibition of Cretan products, gastronomic shows and free tastings of Cretan dishes prepared by the Chefs' Club are planned for today. From 20.30 participants will be accompanied by live music performed by Antonis Martsakis and his band. It is important to emphasize that admission is free at Cretan Gastronomy Days.
This year's events are patronized by, among others, the Ministry of Tourism and the Greek Tourist Organization (EOT).
gość PiotrWie Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
gość PiotrWie My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
gość zecia Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
Komentarze
komentarz z
❤️❤️❤️
Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz
lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10156491584237551