Najnowsze komentarze:
gość PiotrWie Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
Vai, zapraszam
gość PiotrWie My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
gość zecia Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
Komentarze
komentarz z
niepozorna, ale pyszna. robię prawie identycznie ze świeżego bobu :-)
komentarz z
oto i ona :-)
komentarz z
Ze świeżego bobu ma bardziej apetyczny kolor ;-)
komentarz z
myślę, że najważniejsze, że w obu przypadkach smakuje przepysznie. o niebo lepiej niż wygląda :-) a przecież źle nie wygląda ;)
komentarz z
No dokładnie, smak najważniejszy :)
komentarz z
Kupiłam suszony bób w biedronce, nie wiedziałam po co i już wiem :)
komentarz z
Ooo to dopiero dobra wiadomość. Jaki sprzedają? Duży czy mały?
komentarz z
Paczka 500 g., nasiona ok 2 cm.
Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz
lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10153342697307551