Kotelciki z cukini

data_2015-07-11 19:40:51 2015-07-11 19:40:51

Powoli zaczyna się sezon na cukinię, która jest jednym z naszych ulubionych warzyw. Cukinia w kuchni greckiej pojawia się dosyć często a sami Grecy mają znakomite pomysły na jej wykorzystanie. Kolokithokeftedes, czyli kotleciki z cukinii to jeden z przepysznych przykładów. Gorąco polecamy!

Kotleciki z cukini

Gosia,  data_2015-07-11 19:40:51 2015-07-11 19:40:51
Średnia: 0
Liczba ocen: 0
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
zobacz pozostałe aktualności z tego miesiąca »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

Robert Chmielowiec
2015-07-11 18:03:38

Byłem jadłem bardzo dobre

2
 CRETE
CRETE
2015-07-11 18:34:11

Oczywiście co tawerna to trochę inny przepis i proporcje ale idea ta sama :)

1
 Robert Chmielowiec
Robert Chmielowiec
2015-07-11 18:37:18

Ale klimat i gościnność chyba zostały?

 CRETE
CRETE
2015-07-11 18:43:07

Niby tak choć tam gdzie turystów dużo to bardziej liczy się biznes. I odwrotnie — im mniej turystów tym ludzie serdeczniejsi i bardziej wylewni. Ale jak zawsze wszędzie są chlubne wyjątki.

3
Daniel Gorzelak
2015-07-11 19:18:42

najlepsze jedzenie jest tam gdzie sami Grecy jedza :) a Kotlecikow nie jadlem jak bylem na Krecie dlatego jutro juz mam pomysł na obiad :) ciekawe tylko czy mi wyjda :)

Carmen Persa
2015-07-11 19:21:21

Arata bine !

Jacek Podolak
2015-07-11 19:51:18

Cukinia.. często robię warzywa z cukinią , ale kabaczek smażony i duszony w śmietanie bije tą pierwszą na łopatki ...:)

Jacek Karalow
2015-07-11 21:02:29

Moje ulubiona potrawa - najlepsze z tzadzikami

Paulina Cezariusz
2015-07-11 21:06:46

Jadłam..uwielbiam <3

Daniel Gorzelak
2015-07-19 14:04:44

moje pytanie brzmi czy cukienie trzeba obierac ??

 CRETE
CRETE
2015-07-19 15:33:32

Ścieramy ze skórą na grubej tarce. Pamiętaj tylko żeby cukinia nie była zbyt wielka ze zbyt twardą i grubą skórą.

 Daniel Gorzelak
Daniel Gorzelak
2015-07-19 15:38:05

Ok :) robię i ciekawe czy wyjdzie :€

1
 CRETE
CRETE
2015-07-19 18:33:28

Mamy nadzieję, że dasz nam znać jak Ci wyszły :)

 Daniel Gorzelak
Daniel Gorzelak
2015-07-19 18:48:03

Moze nie są za piękne ale w smaku wspaniałe :)

1
 CRETE
CRETE
2015-07-19 18:56:02

No i super. Mamy nadzieję, że znajdziesz u nas kolejne kulinarne inspiracje :)

 Daniel Gorzelak
Daniel Gorzelak
2015-07-19 18:56:42

To napewno :)

1
 CRETE
CRETE
2015-07-19 18:57:11

(y)

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10153009522942551

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera