Najnowsze komentarze:
gość PiotrWie Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
Vai, zapraszam
gość PiotrWie My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
gość zecia Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
Komentarze
komentarz z
Byłem jadłem bardzo dobre
komentarz z
Oczywiście co tawerna to trochę inny przepis i proporcje ale idea ta sama :)
komentarz z
Ale klimat i gościnność chyba zostały?
komentarz z
Niby tak choć tam gdzie turystów dużo to bardziej liczy się biznes. I odwrotnie — im mniej turystów tym ludzie serdeczniejsi i bardziej wylewni. Ale jak zawsze wszędzie są chlubne wyjątki.
komentarz z
najlepsze jedzenie jest tam gdzie sami Grecy jedza :) a Kotlecikow nie jadlem jak bylem na Krecie dlatego jutro juz mam pomysł na obiad :) ciekawe tylko czy mi wyjda :)
komentarz z
Arata bine !
komentarz z
Cukinia.. często robię warzywa z cukinią , ale kabaczek smażony i duszony w śmietanie bije tą pierwszą na łopatki ...:)
komentarz z
Moje ulubiona potrawa - najlepsze z tzadzikami
komentarz z
Jadłam..uwielbiam <3
komentarz z
moje pytanie brzmi czy cukienie trzeba obierac ??
komentarz z
Ścieramy ze skórą na grubej tarce. Pamiętaj tylko żeby cukinia nie była zbyt wielka ze zbyt twardą i grubą skórą.
komentarz z
Ok :) robię i ciekawe czy wyjdzie :€
komentarz z
Mamy nadzieję, że dasz nam znać jak Ci wyszły :)
komentarz z
Moze nie są za piękne ale w smaku wspaniałe :)
komentarz z
No i super. Mamy nadzieję, że znajdziesz u nas kolejne kulinarne inspiracje :)
komentarz z
To napewno :)
komentarz z
(y)
Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz
lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10153009522942551