Rejsy ANENDYK z Agia Galini na wyspę Gavdos

data_2019-04-30 19:04:33 2019-04-30 19:04:33

Armator promowy ANENDYK to firma doskonale znana wszystkim tym osobom, które odbywały podróże morskie w rejonie południowo-zachodniego wybrzeża. Od wielu lat przewoźnik ten sukcesywnie rozwija swoją działalność. W szczycie sezonu wakacyjnego oferuje szereg połączeń promowych do portów takich jak Agia Roumeli, Sougia, PaleochoraLoutro czy też Chora Sfakion. Firma ta znana jest także z rejsów na Gavdos. Właśnie ta wyspa, będzie celem kolejnego nowego połączenia jakie ma być realizowane z portu Agia Galini.

Agia Galini - port

W chwili obecnej wciąż jeszcze nie znamy wszystkich szczegółów odnośnie tych rejsów. Wiadomo jednak, że połączenie to będzie realizowane przez statek Kalypso, który trasę dzielącą oba miejsca ma pokonywać w czasie około 1,5 godziny. Jest to zupełnie nowa jednostka we flocie promowej ANENDYK. Kalypso ma około 26 metrów długości a jego standardowa prędkość podróżna to o maksymalnie 20 węzłów (około 37 km/h). Będzie mógł on zabrać na swój pokład około 150 pasażerów. Armator przewiduje, że statek ten ma zapewnić możliwość realizowania połączeń nawet przy wietrze o sile 7 stopni w skali Beauforta.

Statek

Rozpoczęcie rejsu w porcie Agia Galini przewidywane jest na godzinę 8 rano. W drogę powrotną Kalypso ma wyruszać z wyspy Gavdos około godziny 9 wieczorem. Pierwszy rejs wedle zapewnień armatora ma się odbyć już w maju. W chwili obecnej cena nie została jeszcze ustalona jednak, będzie ona porównywalna do kosztu biletów na podobnych trasach realizowanych przez inne promy ANENDYK.

W chwili obecnej trwają ostatnie prace związane z uruchomieniem punktu kasowego, który będzie znajdować się w Agia Galini. W rejonie portu przygotowywany ma być również parking na którym podróżni będą mogli zostawić swoje samochody.

Gosia i Piotrek,  data_2019-04-30 19:04:33 2019-04-30 19:04:33
Średnia: 5
Liczba ocen: 1
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
Kreta informacje 5 na 5 (0) liczba ocen 1
zobacz pozostałe aktualności z tego miesiąca »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

 gość}
gość PiotrWie
2019-04-30 20:19:31

Jak tak dalej pójdzie to zadepczą Gavdos na śmierć. Wyspa ma 4 na 10 km.

Jola Ostraszewska
2019-05-03 13:32:52

A na Chrissi macie rozkład. Jeśli można ładnie poprosić

 CRETE - Kreta
CRETE - Kreta
2019-05-04 06:40:22

Jola Ostraszewska Statki na Chrissi pływają codziennie od 1 maja. Start w Ierapetra o 11.15

 Jola Ostraszewska
Jola Ostraszewska
2019-05-04 07:01:30

CRETE dzięki !

 gość}
gość PiotrWie
2019-05-04 08:47:53

Jak na razie 11:15, co daje tylko 3,5 godziny na wyspie- trochę mało. Najlepiej sprawdzać na bieżąco na stronie przewoźnika.

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10156176149347551

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera