Kuba Korczak - wiosenna wyprawa kulinarna do Grecji

data_2019-03-15 18:38:02 2019-03-15 18:38:02

Dziś mamy dla Was newsa, który nieco odbiega tematyką od Krety, jednak wciąż jest blisko związany z Grecją. Kuba Korczak, którego możecie kojarzyć między innymi z pokazów kulinarnych na Greckiej Panoramie lub z działalności związanej z propagowaniem kuchni greckiej, poprosił nas o zamieszczenie informacji na temat jego najnowszej wyprawy kulinarnej na wyspę Poros. Jest to wyjazd, którego termin wypada od 26 kwietnia do 4 maja, czyli w okresie greckiej Wielkanocy. Jeśli marzy Wam się wypad do Grecji w czasie polskiej majówki to warto zapoznać się z tą ofertą.

Kuba Korczak - wyprawa kulinarna

W programie wyprawy znajdują się między innymi takie atrakcje jak warsztaty kulinarne, zbieranie dzikich ziół, połów ryb na kutrze, wypad na mini-targ ryb i owoców morza. Ze względu na przypadające wówczas święta wielkanocne będzie można także spróbować tradycyjnych dań charakterystycznych dla Grecji. Naszym zdaniem zapowiada się bardzo ciekawy wyjazd. W imieniu Kuby gorąco polecamy i zapraszamy do wzięcia udziału zainteresowany osoby.

Więcej informacji na temat tego wyjazdu znajdziecie bezpośrednio na stronie tego wydarzenia na FB.

Gosia i Piotrek,  data_2019-03-15 18:38:02 2019-03-15 18:38:02
Średnia: 0
Liczba ocen: 0
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
zobacz pozostałe aktualności z tego miesiąca »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

Kuba Korczak
2019-03-15 21:15:56

Dzięki kochani! Do zobaczenia na Poros <3

1
Ania Wojciuch
2019-03-16 17:59:12

super :D

1

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10156084106632551

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera