Serwis wymaga plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej.
The best Polish website dedicated to the Greek island Crete and to a small extent of continental Greece. You will find useful information related to visiting Crete that goes beyond the offer of optional tours. On the website you will also find descriptions of the most interesting places that we visited by visiting this largest Greek island. The content complements the current news, photographs and recipes of Greek cuisine.
Today we have news for you, which is slightly different from Crete, but is still closely related to Greece. Kuba Korczak, whom you can associate, among others, with culinary demonstrations at the Greek Panorama or with activities related to the promotion of Greek cuisine, asked us to provide information about his latest culinary expedition to the island of Poros. It is a trip, the date of which falls from April 26 to May 4, that is, during the Greek Easter. If you dream about a trip to Greece during a Polish picnic, it's worth getting acquainted with this offer.
The expedition program includes, among others, attractions such as culinary workshops, collecting wild herbs, fishing on a fishing boat, a trip to the mini-market of fish and seafood. Due to the then Easter, you will also be able to taste traditional dishes typical of Greece. In our opinion promises to be a very interesting trip. On behalf of Kuba we highly recommend and invite interested persons to take part.
More information about this trip can be found directly on the page of this event on FB .
gość PiotrWie Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
gość PiotrWie My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
gość zecia Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
Komentarze
komentarz z
Dzięki kochani! Do zobaczenia na Poros <3
komentarz z
super :D
Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz
lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10156084106632551