Serwis wymaga plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej.
Jeśli w ten weekend przebywacie na Krecie i macie ochotę na spędzenie go w bardziej aktywny sposób to mamy dla Was propozycję. Już w najbliższą niedzielę 7 października na Krecie odbędzie się piąta edycja półmaratonu. Jeśli ktoś z Was byłby zainteresowany uczestnictwem to wciąż możliwa jest rejestracja do biegu odbywającego się na tym dystansie.
Start oraz meta tego biegu znajduje się w miejscowości Arkalochori, która oddalona jest około 30 km od Heraklionu. Trasa będzie przebiegać między innymi przez miejscowości takie jak Thrapsano oraz Galatas. W czasie biegu uczestnicy będą mogli liczyć na możliwość skorzystania z siedmiu punktów nawadniania. Uczestnicy półmaratonu będą musieli w czasie biegu pokonać kilka wzniesień. Różnica wysokości między najwyższym oraz najniższym punktem trasy wynosi około 100m.
Koszt uczestnictwa w tym biegu to 15 €. W ramach opłaty otrzymacie torbę, techniczna koszulkę biegową oraz numer z chipem pozwalającym na elektroniczną rejestrację czasu. Każda z osób, które ukończą bieg otrzyma także ręcznie robiony medal o wyglądzie buta firmy Asics.
gość PiotrWie Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
gość PiotrWie My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
gość zecia Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
Komentarze
Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz
lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10155739730342551