Serwis wymaga plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej.
Już za nieco niespełna 3 tygodnie w Łodzi odbędzie się kolejna edycja targów Natura Food. Jest to fantastyczna impreza nastawiona przede wszystkim na polskich producentów ekologicznej żywności. Jednak nie tylko, bo na imprezie tej można liczyć na smaki z innych stron świata. W tym roku aż cztery wystawiające się tam firmy będą prezentować greckie produkty. Wśród nich nie zabraknie oczywiście polecanego przez nas sklepu kreta24.pl (stoisko 13), a także oliwowo.pl (stoisko 142). Poza tym na targach tych znajdziecie jeszcze Greco products (stoisko 231) oraz Olive’s Earth (stoisko 231).
Jeśli Wasza pasja do Grecji i Krety nie ogranicza się tylko do zwiedzania, ale interesujecie się również tamtejszą kuchnią to koniecznie musicie w dniach 12-14 października odwiedzić łódzką halę Expo. Dodatkowo w sobotę 13 października o godzinie 16 oraz 17 odbędą się tam dwa wykłady tematyczne:
Czy można zwalczyć stres oksydacyjny? – dr. hab n. med. Greta Wozniak – neurofizjolog kliniczny z Nikozji
Greckie zioła – od starożytności do dziś, od mitologii do wiedzy – Chrystos Markopulos – pracownik Uniwersytetu Arystotelesa w Salonikach
My ze swojej strony gorąco zapraszamy Was do uczestnictwa w tym wydarzeniu. Więcej informacji na temat targów znajdziecie również bezpośrednio na stronie organizatora: http://www.targi.lodz.pl/naturafood-beeco/
więcej zdjęć z poprzedniej edycji znajdziecie w poniższej aktualności: Natura Food 2017
gość PiotrWie Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
gość PiotrWie My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
gość zecia Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
Komentarze
Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz
lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10155712579027551