Serwis wymaga plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej.
The best Polish website dedicated to the Greek island Crete and to a small extent of continental Greece. You will find useful information related to visiting Crete that goes beyond the offer of optional tours. On the website you will also find descriptions of the most interesting places that we visited by visiting this largest Greek island. The content complements the current news, photographs and recipes of Greek cuisine.
In just under three weeks, the next edition of Natura Food will take place in Łódź. It is a fantastic event focused primarily on Polish producers of organic food. However, not only because at this event you can count on flavors from other parts of the world. This year, as many as four companies exhibiting there will present Greek products. Among them, of course, we will recommend the kreta24.pl store (stand 13), as well as oliwowo.pl (stand 142). Besides, at the fair you will also find Greco products (stand 231) and Olive's Earth (stand 231).
If your passion for Greece and Crete is not limited to sightseeing, but you are also interested in local cuisine, you must visit the Expo hall in Łódź on October 12-14. Additionally, on Saturday, October 13 at 16 and 17 there will be two thematic lectures there:
Can you combat oxidative stress? - dr. hab n. med. Greta Wozniak - clinical neurophysiologist from Nicosia
Greek herbs - from antiquity to today, from mythology to knowledge - Chrystos Markopoulos - an employee of the Aristotle University of Thessaloniki
We, for our part, are warmly invited to participate in this event. More information about the fair can also be found directly on the organizer's website: http://www.targi.lodz.pl/naturafood-beeco/
more photos from the previous edition can be found in the following news: Natura Food 2017
gość PiotrWie Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
gość PiotrWie My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
gość zecia Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
Komentarze
Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz
lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10155712579027551