Booking.com

Wąwóz Sarakina

data_2017-08-20 19:51:26 2017-08-20 19:51:26

Około 16 km na zachód od Ierapetra między wioskami Mythi i Mirtos położony jest krótki ale bardzo malowniczy wąwóz Sarakina. Długość tego kanionu to zaledwie 1,5 km, natomiast jego szerokość oscyluje zazwyczaj w granicach od 3 do 10 metrów. Ściany wąwozu osiągają wysokość 150 m i sprawiają, że jest on imponujący. Zresztą zobaczcie sami na poniższym filmie.

Gosia i Piotrek,  data_2017-08-20 19:51:26 2017-08-20 19:51:26
Średnia: 5
Liczba ocen: 1
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
Kreta informacje 5 na 5 (0) liczba ocen 1
zobacz pozostałe aktualności z tego miesiąca »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

Marieta Marieta
2017-08-20 17:57:30

może zwiedze..."_

1
Anna Evelyn
2017-08-20 19:04:03

Setki razy przejeżdżam ale nigdy tam nie weszłam - wiem ze jest pięknie - chyba sie wreszcie skuszę ...

Olga Szymczyk
2017-08-20 19:06:29

Ciekawe miejsce :)

 gość}
gość PiotrWie
2017-08-21 21:03:22

Ciekawe co zrobili z wodą? Wszystkie dotychczasowe filmy z tego miejsca jakie widziałem pokazywały chodzenie w wodzie, gdy byliśmy tam 6 - 09-2015 też po kilkuset metrach przegrodził nam drogę strumień niemożliwy do przejścia bez zmoczenia butów. Ponieważ była godz 19 ( wracaliśmy z obejścia doliny wokół Selekano) postanowiliśmy wrócić tam przy następne okazji z dwoma kompletami butów - do wody i trekkingowymi. A tu podpisane sierpień 2017, widać że jest całkiem sucho a przecież po tak śnieżnej zimie  jak tegoroczna na Krecie wody powinno być raczej więcej.

Piotrek | www.crete.pl
Piotrek | www.crete.pl
2017-08-22 08:27:12

Ciężko powiedzieć. Na większości zdjęć i filmów widać tam sporą ilość wody. Może na tę sytuacje miała wpływ tegoroczna pogoda obfitująca w dużą ilość gorących dni.

 gość}
gość Adam Stec
2017-08-22 14:31:23

Sarakina

Lipiec 2016r. Przeszliśmy "suchą stopą". Szliśmy z dołu w górę kanionu. Problemem nie do przejścia dla części turystów był wyślizgany pieniek. Pierwszy głaz z wykutymi stopniami jest łatwy, drugi z liną można obejść z lewej strony(tylko jak jest mało

wody).Na dół wracaliśmy szosą wśró gajów oliwnych. Niestety serpentyny.Ratowała nas woda z węży zasilających gaje.

Pozdrawiam i polecam. Ps.w wąwozie można się" odświeżyć" w oczkach wodnych(sąteż wnich małe krabiki)

 gość}
gość PiotrWie
2017-08-24 09:28:13

Więc wygląda na to ze jakoś osuszyli - może skierowali wodę do nawodnienia jakichś pól.  Do 2015r była woda cały rok.

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10154777384197551

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera