Wino i ser w Fortezzy

data_2024-06-20 20:21:06 2024-06-20 20:21:06

W najbliższy piątek 21 czerwca w Rethymno wielbiciele wina powinni zarezerwować sobie kilka godzin swojego czasu. W tamtejszej twierdzy Fortezza w godzinach 19:30-23:00 odbędzie się impreza Wines @ Fortezza zorganizowana przez Wines of Crete, gminę Rethymno i Stowarzyszenie Kreteńskich Winiarzy. Podczas tego wydarzenia będzie można spróbować ponad 200 różnych win pochodzących z 22 lokalnych winiarni, które przynależą do Crete Winemakers Network. Jest to znakomita okazja aby porównać smaki win wytworzonych z kreteńskich szczepów z tymi produkowanymi ze szczepów znanych na rynkach europejskich. Odwiedzający będą mogli podczas degustacji również poznać samych winiarzy.

Wines Of Crete

W imprezie weźmie udział również lokalna fabryka serów Galeni – AFOI Zervo OE, będzie to więc również okazja do spróbowania wysokiej jakości kreteńskich serów. Chyba nie ma lepszego połączenia jak wino i ser. Imprezie będzie towarzyszyć muzyka na żywo z udziałem Eleni Dramitinou i Tiny Tsimpidis.

Wstęp na tę imprezę jest płatny. Za bilet wstępu trzeba będzie zapłacić 10 €.

Fortezza

Lokalne władze Krety poszukując nowych klientów od kilku lat zaczęły promować turystykę winiarską. Piątkowa impreza, która będzie zorganizowana już po raz czwarty, świetnie wpisuje się w ten trend. Poznawanie lokalnych win, szczepów i smaków to przecież poznawanie kultury, tradycji i mieszkańców wyspy. To również odpowiedź na przesłanie kampanii reklamowej która reklamuje wyspę hasłem „Kreta, poczuj autentyczność”. Ma ona zachęcać gości do okrywania wszystkiego, co składa się na wyjątkowe doświadczenie turystyczne tej wyspy.

Wines @ Fortezza

Gosia,  data_2024-06-20 20:21:06 2024-06-20 20:21:06
Średnia: 0
Liczba ocen: 0
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
zobacz pozostałe aktualności z tego miesiąca »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/860144379493161

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera