Region Sitia - warto tu zostać na dłużej

data_2015-10-22 19:14:20 2015-10-22 19:14:20

Dziś chcielibyśmy zaprezentować Wam najnowszą pełniejszą wersję klipu „Sitia – so hard to say goodbye”, który jest klipem promującym właśnie region Sitia. Poprzednią krótszą wersję prezentowaliśmy na naszej stronie w sierpniu. To kolejna bardzo przemyślana i niezwykle śmieszna produkcja przygotowana przez www.indigoview.com, która doskonale opisuje ten region oraz pokazuje jego największe turystyczne skarby.

Rejon miasta Sitia to wciąż mało turystyczna część Krety. Wiele osób dociera tu jedynie na chwilę, zwiedzając tylko i wyłącznie najbardziej atrakcyjne miejsca, takie choćby jak sławetne Vai, czy też klasztor Moni Toplu. Jednak naszym zdaniem te dwie lub trzy godziny spędzone tu często tylko przejazdem to zbyt mało aby zakochać się w tej niezwykle urokliwej części Krety. My po całym tygodniu spędzonym w okolicach Sitii, jesteśmy oczarowani tym regionem oraz jego mieszkańcami, którzy są niezwykle otwarci i wciąż pełni prawdziwej gościnności. Tu nawet najprostsze wyjście na zakupy zamienia się zazwyczaj w kilkudziesięcio-minutową rozmowę, którą za każdym razem niezwykle trudno zakończyć.

Jeśli chcielibyście obejrzeć także pierwotną krótszą wersję tego filmu to znajdziecie go pod poniższym linkiem:
http://www.crete.pl/news_853_So_hard_to_say_goodbye.html

Gosia i Piotrek,  data_2015-10-22 19:14:20 2015-10-22 19:14:20
Średnia: 5
Liczba ocen: 2
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
Kreta informacje 5 na 5 (0) liczba ocen 2
zobacz pozostałe aktualności z tego miesiąca »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

Bożena Kakowska
2015-10-22 17:51:16

Najlepsza oliwa, jaką mialam okazję kosztować, pochodzi właśnie z Sitii

1
 CRETE
CRETE
2015-10-22 17:55:53

Nam Sitia będzie się również kojarzyć ze słoiczkiem domowych konfitur z pomarańczy, które dostaliśmy w jednym z lokalnych sklepików. Niesamowita słodycz i smak :)

1
Mirosław Kozłowski
2015-10-22 18:53:48

A nam Sitia kojarzy się z wiatrem, który urywał głowy...

1
 CRETE
CRETE
2015-10-22 19:01:05

My za to przez prawie tydzień cieszyliśmy się błogą ciszą i kompletnym spokojem. Dopiero ostatniego dnia pobytu w Sitii troszkę wiało. Taki urok Krety, że w lecie czasem lubi zawiać ;)

 Mirosław Kozłowski
Mirosław Kozłowski
2015-10-22 19:04:06

o tak ... :)

 gość}
gość PiotrWie
2015-10-23 10:22:28

My byliśmy w tym roku prawie dwa tygodnie w rejonie Sitii - najpierw Palokastro, następnie Xerocampos - rejon piękny, na pewno tam wrócimy, chcemy przejść od miejscowości Vasiliki ( obok wąwozu Ha 0 do Kato Zakros grzbietem Gór Sityjskich. Jedyna wada - przejazd Xerocampos - Chania ok 6 godz.

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10153217323247551

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera