Booking.com

Paleochora Art Week 2015

data_2015-09-04 19:00:00 2015-09-04 19:00:00

Już w najbliższą sobotę 5 września o godzinie 19.30 rozpocznie się kolejna edycja Paleochora Art Week. Ta niezwykła impreza już na stałe wpisała się do kalendarza kreteńskich wydarzeń organizowanych na początku września. Aż do 20 września Paleochora zamieni się w jedną z największych galerii znajdujących się na Krecie. W dwudziestu najróżniejszych punktach miasta będzie można oglądać prace czterdziestu artystów. W Ratuszu miejskim umiejscowiona została najważniejsza centralna wystawa, której otwarcie będzie stanowić inaugurację imprezy.

Paleochora Art Week 2015

Większość twórców wystawiających swoje prace na Paleochora Art Week to mieszkańcy Krety pochodzący z Plakias, Chanii i oczywiście z Paleochory. Artyści ci specjalizują się w takich dziedzinach jak malarstwo, fotografia, czy też rzeźba. Część z nich to osoby, które są odpowiedzialne za organizację Paleochora Art Week. Impreza ta jest organizowana dzięki silnemu wsparciu lokalnych przedsiębiorców.

W tym roku organizatorzy nie ograniczyli się jednak do powielania ubiegłorocznych pomysłów. Ta edycja Paleochora Art Week przyniesie ze sobą niezwykle zwariowany pomysł podwodnej galerii sztuki. Dodatkowo prawie każdego dnia w godzinach popołudniowych wystawa ta będzie wzbogacana przez koncerty podwodnej muzyki. Jeśli chcielibyście zwiedzić tę podwodną galerię to zapraszamy Was na plażę w rejonie tawerny Methexis, która znajduje się za dawną twierdzą na południowym krańcu półwyspu.

Szczegółowy program (w języku angielskim) zwierający pełny wykaz wszystkich wystaw oraz towarzyszących imprez, znajdziecie na poniższej stronie:
http://www.paleochora-art-week.com/en_GB/program-2015/

Piotrek,  data_2015-09-04 19:00:00 2015-09-04 19:00:00
Średnia: 5
Liczba ocen: 2
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
Kreta informacje 5 na 5 (0) liczba ocen 2
zobacz pozostałe aktualności z tego miesiąca »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

Darek P
Darek P
2015-09-08 11:09:38

PALEOCHORA-UCHODZCY W RAJU

Mialem okazje spedzic caly  miesiac na poczatku wiosny na Krecie w tym roku, ciekawy jestem jak to najpiekniejsze miejsce na wyspie moim zdaniem -Paleochora, obroni sie przed uchodzcami. Jest to najbardziej wysuniety na poludnie punkt wyspy i tam tez beda przybywaly statki z uchodzcami. Oby nie zamienila sie Kreta w drugie Lesbos lub Kos...Juz teraz w okolicy plazy miejskiej w Chani sa koczowiska albansko-syryjskie...W Paleochorze spedzilem tylko 3 dni, cudowna plaza, krystaliczna woda (ale zimna-wiatr z regoly wiele od morza do ladu), serdeczni mieszkancy...

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10153138794662551

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera