Najnowsze komentarze:
gość PiotrWie Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
Vai, zapraszam
gość PiotrWie My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
gość zecia Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
Komentarze
komentarz z
Wspaniałe!!!!!!!!!!!!
komentarz z
Dokładnie! Z pewnością warte obejrzenia
komentarz z
Super !
komentarz z
Sirtaki super
komentarz z
extra
komentarz z
już wczoraj podałem dalej super bardziej ich rozumiem jak inni obcy bo żyłem tam prawie 30 lat
komentarz z
Oliwki i winogrona nie rosną od gadania polityków. Ci, którzy troszczą się o ich owoce nie muszą słuchać nikogo. Są jak góry, trwają niezmiennie. Świetny wideoklip. Witajcie na Krecie - w Sfakii. "Jak długo trwają góry, tak długo żyć będziemy. Zawsze będziemy mieli broń... bo ja lubimy" :-)
Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz
lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10153138705612551