Najnowsze komentarze:
gość PiotrWie Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
Vai, zapraszam
gość PiotrWie My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
gość zecia Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
Komentarze
komentarz z
Byłam i przeszłam wąwóz.
komentarz z
Byłem juz 2 razy i za każdym razem jest pięknie
komentarz z
Byłam w tym roku, pięknie, ale sadze iż przejscie wąwozu od strony morza jest wyzwaniem
komentarz z
Owszem, ale chyba najtrudniejsze jest to że idąc od strony morza cały czas trzeba iść pod prąd.
komentarz z
komentarz z
Miałam okazję przejść wąwóz i chyba jeden raz wystarczy
komentarz z
A idąc z Omalos w górę wchodzimy na piękny szlak górski prowadzący na Gigilos 2080 m , około 4 godziny w górę przy dobrej pogodzie i nagroda - niesamowite widoki na wąwóz Samaria, morze libijskie i śródziemne.
Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz
lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10153126896632551