Oliwa Physis of Crete z Kritsy wśród najlepszych na Great Taste Awards

data_2015-08-11 20:30:30 2015-08-11 20:30:30

Przez wiele osób konkurs "Great Taste Awards" organizowany przez brytyjską organizację "Guild of Fine Foods" (Stowarzyszenie Dobrej Żywności) uznawany jest za najważniejszą tego typu imprezę w Europie i na świecie. Właśnie z tego powodu warto odnotować, że oliwa Physis of Crete 0.2 produkowana przez rodzinę Asmarianakis uzyskała w tym roku wyróżnienie oraz zdobyła jedną gwiazdkę. Jeśli chcielibyście spróbować tej wysokogatunkowej oliwy, to polecamy Wam osobistą wizytę w wiosce Kritsa. W opisywanym przez nas sklepie Nostimon, który należy właśnie do rodziny Asmarianakis, będziecie mogli zapoznać się z tą oliwą oraz z wieloma innymi unikalnymi produktami pochodzącymi z Krety.

Physis of Crete

Warto wspomnieć, że rywalizacja w tym konkursie jest bardzo zacięta i silna. Tegoroczna liczba ocenianych produktów to ponad 10 tysięcy podzielonych na 24 główne kategorie. Wszystkie były oceniane przez ponad 400 sędziów pochodzących z różnych zakątków świata. Degustacja ocenianych produktów, które wstępnie zostały pozbawione wszelkich cech pozwalających na identyfikację, odbywała się w niewielkich 4-5 osobowych zespołach.  Ze względu na tak dużą liczbę sędziów oraz ocenianych produktów proces oceny był bardzo długotrwały i zakończył się dopiero po 49 dniach. W ostatecznej klasyfikacji tylko 130 produktów otrzymało najwyższą notę 3 gwiazdek, 597 znalazło się w grupie produktów ocenionych na 2 gwiazdki, a 2382 ocenionych zostało na 1 gwiazdkę. Łącznie spośród wszystkich 10 tysięcy produktów, wyróżnienie otrzymało tylko 31% spośród nich.

Sklep Nostimon w Kritsie

Niestety w tym roku kreteńskie produkty nie zdobyły aż tak wielu nagród jak w roku ubiegłym. Poza opisywaną wyżej oliwą produkowaną przez rodzinę Asmarianakis jedną gwiazdką wyróżniona została ciekawa oliwa “Smoked Olive Oil” o naturalnym wędzonym aromacie, która produkowana jest przez firmę Delicious Crete z Heraklionu.

Piotrek,  data_2015-08-11 20:30:30 2015-08-11 20:30:30
Średnia: 5
Liczba ocen: 2
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
Kreta informacje 5 na 5 (0) liczba ocen 2
zobacz pozostałe aktualności z tego miesiąca »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

Katarzyna Pakos
2015-08-11 20:32:26

Czy jest jakiś sklep internetowy żeby można było kupić ją w Polsce? Ja kupuje inne oliwy z Krety w ten sposób ale tej z Kritsy nigdzie nie ma

1
 JJ Sz
JJ Sz
2015-08-12 05:54:57

http://greckieprzysmaki.pl/37-physis-of-crete

1
 Katarzyna Pakos
Katarzyna Pakos
2015-08-12 06:12:33

Dziękuję

Przemysław Sokołowski
2015-08-11 20:42:25

Genialna. ... zakupiłem ją na Krecie ;-)

1

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10153094383942551

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera