Booking.com

Frappe na gorące dni

data_2015-08-06 19:53:40 2015-08-06 19:53:40

W te upalne dni chcielibyśmy przypomnieć Wam przepis na oryginalne greckie frappe glykó me gála, które doskonale zwalcza gorąco oraz budzi do życia. Przepis jest prosty, sprawdzony i niezwykle smaczny. Wbrew upałom "gorąco" polecamy. Καλή όρεξη!

Frappe

Gosia i Piotrek,  data_2015-08-06 19:53:40 2015-08-06 19:53:40
Średnia: 0
Liczba ocen: 0
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
zobacz pozostałe aktualności z tego miesiąca »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

2015-08-06 17:57:40

Niby nic a na krecie smakuje inaczej :) Pycha

2
2015-08-06 18:53:05

Pyszna kawa ;) :)

1
2015-08-06 19:11:25

Szkoda, ze najlepsza wychodzi z Nescafe kupionej w Grecji. W tym roku niestety nie kupię.

1
2015-08-06 19:23:05

Nescafe z Grecji rzeczywiście ma zdecydowanie lepszy smak niż nasza polska .

1
2015-08-06 19:35:27

Lubic, ale jak jestem na Krecie wybieram capucino fredo- nigdzie nie smakuje tak dobrze jak Tam

1
2015-08-06 19:52:55

Pycha !@

1
Bogdan Mc
2015-08-06 19:54:50

To prawda frappe smakuje tam wybornie i nie zamawiajcie kawy po turecku bo tak naprawdę to Grecy wymyślili ten sposób parzenia ...

1
2015-08-06 20:33:46

Polecam tez kretanskie cafe fredo

1
 CRETE - Kreta
CRETE - Kreta
2015-08-06 20:37:12

Próbowaliśmy, ... ale jakoś nie mamy przekonania :)

2015-08-06 21:06:27

Na Krecie jest specjalna Nescafe Frappe, tu niestety nie ma. Ale może że zwykłej choć trochę przypomni tę prawdziwą, a za rok muszę tam być :-D

1
 CRETE - Kreta
CRETE - Kreta
2015-08-07 04:32:02

Ten rodzaj nescafe jest bodajże produkowany specjalnie na grecki rynek. Ale ta zwykła sypka dostępna u nas też daje radę.

2015-08-07 06:06:45

Wszystko ok, ale i tak najlepsze frappe jest na Krecie :)

1
 CRETE - Kreta
CRETE - Kreta
2015-08-07 06:13:31

Polecamy spróbować przepis, dobrać własne proporcje i cieszyć się w domu odrobiną prawdziwych wspomnień z Krety.

1
2015-08-08 08:46:50

Mniamniusna

1

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10153082900827551

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera