Najnowsze komentarze:
gość PiotrWie Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
Vai, zapraszam
gość PiotrWie My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
gość zecia Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
Komentarze
komentarz z
Jak ja lubię ;)
komentarz z
Z pewnością to jeden z bardziej znanych i za razem jeden z bardziej smakowitych przepisów kuchni greckiej :)
komentarz z
Grecy by się przewrócili gdyby widzieli z czym potrafię go zjeść
komentarz z
te przyjazne baterie to paluszki
komentarz z
Dzięki poprawione :)
komentarz z
Bon appetit!
komentarz z
Ja uwielbiam:))
komentarz z
I najsmaczniejsze. Codziennie na śniadanko zaliczany :) podczas pobytu w Hersonissos
komentarz z
Moja Kasia opanowała rządzili do perfekcji. Jest taki jak na Krecie. Niebo w gębie!
komentarz z
Ja det smaker herlig !
komentarz z
Do sosu podaje się sok z cytryny??
komentarz z
Tak, Grecy dodają.
komentarz z
To ja poproszę oryginalny przepis
komentarz z
Pełny przepis jest na stronie. Został zaczerpnięty z greckiej książki kucharskiej z tradycyjnymi sposobami.
Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz
lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10153004651497551