Najnowsze komentarze:
gość PiotrWie Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
Vai, zapraszam
gość PiotrWie My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
gość zecia Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
Komentarze
komentarz z
bardzo smaczna ,uwielbiam
komentarz z
UWIELBIAM!
komentarz z
Zjadłabym, trzeba zrobić :)
komentarz z
Agnieszka zdecydowanie trzeba :)
komentarz z
Wielbię ponad wszystko :D
komentarz z
A ja w tym roku zdradzę Kretę- kulinarnie też. Ale z tego co wyczytałem na tej nowej (dla mnie) wyspie przepyszne znajdę jedzenie :)
komentarz z
Krzysztof Adamiec a w tym roku jaka wyspa jest w Twoich planach :)? Coś z greckiego repertuaru?
komentarz z
Oczywiście :) Chyba najbliższa Krecie z nieco większych wysp, druga co do wielkości Dodekanezu.
komentarz z
pycha! :)
gdzie można kupić filo? ktoś wie???
komentarz z
My kupujemy w Kuchniach Świata. Są na ogół trzy wersje do wyboru: słona, słodka oraz neutralna. Ta ostatnia jest najbardziej uniwersalna :)
komentarz z
A w markecie którymś?
komentarz z
W Piotr i Paweł - strona oficjalna
komentarz z
Z tego co widzieliśmy to jest również dostępne w sieci sklepów alma:
http://alma24.pl/produkt/100722733/ciasto-filo-7days
komentarz z
Dla mnie również ulubione danie zaraz po moussace :)
komentarz z
Pyszne
Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz
lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10152722598897551