Sprzątanie Portu Weneckiego w Chanii

data_2024-11-06 19:04:27 2024-11-06 19:04:27

W pierwszy weekend listopada w Chanii zorganizowano akcję oczyszczania dna morskiego w Porcie Weneckim. Podczas dwóch dni wolontariusze wyciągnęli z wody setki najprzeróżniejszych opadów, między innymi butelki, opony, najprzeróżniejsze metalowe części i puszki po napojach, buty, ubrania, turystyczne kapelusze, a nawet …. dywany.

Sprzątanie Portu Weneckiego w Chanii

O ile jeszcze obecność kapeluszy wśród tych trofeów, można jakoś zrozumieć, to już wyciągnięcie kilkunastu dywanów z morskiego dna świadczy raczej o tym, że konieczne jest dalsze podnoszenie świadomości ekologicznej wśród zwłaszcza lokalnych mieszkańców. Pozbywanie się śmieci w taki sposób jest szkodliwe przede wszystkim dla środowiska morskiego, a w dalszej konsekwencji dla człowieka.

Znaleziska zostały posegregowane i zostaną przekazane do recyclingu. W akcji sprzątania pracowało około 200 osób, w tym 16 nurków. Organizatorem tegorocznego sprzątania była Grupa Attica, do której należy między innymi Anek Lines, czyli jedna z największych firm w Grecji zajmująca się morskim transportem pasażerskim.

Poniżej galeria wyłowionych w weekend "trofeów". Zdjęcia pochodzą z portalu zarpanews.gr

Sprzątanie Portu Weneckiego w Chania

Sprzątanie Portu Weneckiego w Chania

Sprzątanie Portu Weneckiego w Chania

Sprzątanie Portu Weneckiego w Chania

Sprzątanie Portu Weneckiego w Chania

Sprzątanie Portu Weneckiego w Chania

Sprzątanie Portu Weneckiego w Chania

Sprzątanie Portu Weneckiego w Chania

Sprzątanie Portu Weneckiego w Chania

Gosia,  data_2024-11-06 19:04:27 2024-11-06 19:04:27
Średnia: 0
Liczba ocen: 0
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
zobacz pozostałe aktualności z tego miesiąca »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/952642950243303

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera