Pomidory z Krety w Polsce

data_2014-02-08 12:04:49 2014-02-08 12:04:49

Ze średnią roczną temperaturą na poziomie 20’C, Ierapetra znajdująca się na południu Krety, szczyci się tytułem najcieplejszego miasta Europy. Nic więc dziwnego, że okolice Ierapetry to wręcz idealne miejsce do całorocznej uprawy warzyw. Ponad 3 tysiące słonecznych godzin w skali roku sprawiają, że ten rejon Krety to królestwo pomidora.

Pomidory z Krety

Wczoraj zupełnie przypadkowo w czasie zakupów natknęliśmy się na greckie pomidory, które zostały przywiezione do Polski właśnie z Ierapetry. Nie mogliśmy sobie odmówić kupna dwóch gałązek, które skusiły nas niesamowitym aromatem. Oczywiście w smaku pomidory te nie dorównują tym dojrzewającym w lecie i próbowanym bezpośrednio na Krecie, jednak uważamy że są i tak całkiem niezłe, jak na tę porę roku. Zdecydowanie polecamy.

Pomidory z Krety z Ierapetry
Zdjęcie etykiety pudełka w którym sprzedawane są te pomidory

Gosia i Piotrek,  data_2014-02-08 12:04:49 2014-02-08 12:04:49
Średnia: 0
Liczba ocen: 0
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
zobacz pozostałe aktualności z tego miesiąca »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

 gość}
gość gona
2014-02-09 09:39:20

a w jakim sklepie dostaliście te pomidory?

Piotrek | www.crete.pl
Piotrek | www.crete.pl
2014-02-09 12:28:17

Dostępne

W sieci sklepów E.Leclerc - zapewne nie w każdym, ale właśnie w jednym znich kupiliśmy te pomidory.

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera