Serwis wymaga plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej.
Gmina Chania rozpoczyna właśnie nową kampanię promocji turystyki, której głównym celem jest podkreślenie szczególnej tożsamości tego rejonu. Przestawiony on będzie jako bezpieczne, atrakcyjne i wielowymiarowe miejsce wypoczynku, które jest dostępne przez cały rok. Pierwszym „przedsmakiem” tego projektu jest dzisiejszy film pełen pięknych i ciekawych ujęć. Łącznie cała kampania będzie składać się z aż 30 tematycznych jednominutowych filmów, które przedstawiają różne zakątki tej gminy i pokreślą ich wyjątkowy klimat.
Twórcy kampanii chcieli, aby filmiki stworzyły cyfrowy przewodnik dla odwiedzających i prezentowały szczególne cechy każdego miejsca. Jak podkreślał wiceburmistrz ds. turystyki gminy Chania, Nektarios Psaroudakis filmy zostały stworzone również do celów rozwoju marketingu internetowego.
Autorem filmów jest Nikos Anastasakis, który zarówno nakręcił ujęcia jak i później je zmontował. Praca nad tym wymagającym projektem zajęła mu łącznie 8 miesięcy.
Kampania ta zapowiada się szczególnie ciekawie. My z pewnością będziemy czekać na jej kolejne odsłony. A dziś zapraszamy do obejrzenia filmiku promującego i rozpoczynającego tę kampanię. Jest on wyjątkowo dłuższy niż zapowiadane kolejne produkcje.
gość PiotrWie Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
gość PiotrWie My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
gość zecia Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
Komentarze
Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz
lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/650478440459757