Serwis wymaga plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej.
Jeśli ktoś nie miał okazji wziąć udziału w dniach otwartych, jakie zostały zorganizowane w maju w winiarniach na Krecie, a chciałby poznać kreteńskie wina to będzie do tego bardzo dobra okazja.
W najbliższy piątek 23 czerwca w twierdzy Fortezza w Rethymno po raz trzeci zostanie zorganizowany wieczór poświęcony winom wytwarzanym w winiarniach Krety. Podczas tego spotkania będzie można skosztować win z aż 26 doskonałych winnic a także poznać ludzi, którzy je tworzą. W wydarzeniu tym wezmą również udział producenci serów, dzięki czemu odwiedzający będą mieli też okazję do spróbowania wysokiej jakości kreteńskich serów. Lepszego połączenia niż wino i ser chyba już nie można wymyślić. Spotkanie odbędzie się w godzinach 19.00-23.00. Według informacji podanych przez organizatora, wejście jest płatne 10 €.
Wydarzenie jest organizowane przez Gminę Rethymno i sieć winiarzy Krety przy wsparciu Regionu Krety i Partnerstwa Rolno-Spożywczego.
gość PiotrWie Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
gość PiotrWie My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
gość zecia Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
Komentarze
Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz