Amerykański sen spanakopity

data_2014-01-21 18:56:53 2014-01-21 18:56:53

Jest duża szansa na to, że w tym roku Amerykanie rozsmakują się w greckiej Spanakopicie. Oczywiście danie przez nich spożywane nie będzie przygotowywane zgodnie z oryginalnym przepisem, lecz będzie sprzedawane w formie dostosowanej do potrzeb oraz upodobań tamtejszego rynku. Amerykanie to chyba jedna z najliczniejszych grup konsumentów, którzy chętnie sięgają po wysoko przetworzoną żywność oraz różnego rodzaju gotowe mrożone dania. Właśnie tego typu produkty w tym roku będzie chciała zaoferować nowa marka Demetra, pod którą sprzedawane będą gotowe mrożone greckie dania. Silna konkurencja panująca w tym segmencie rynku spożywczego na pewno nie ułatwi Demetrze startu, jednak na korzyść tej marki przemawia to, że w ostatnim czasie zapanowała swoista moda na greckie produkty, które w Ameryce stały się synonimem jedzenia o wysokiej jakości.

Warto również zauważyć, że Demetra ma na swoim koncie pierwszy sukces. Pod koniec ubiegłego roku marka ta zdobyła nagrodę w konkursie "Re-Inspire Greece" organizowanym przez "Industry Disruptors and Gaea", zrzeszającym lokalnych producentów żywności. Konkurs ten ma inspirować młodych Greków do zakładania własnych przedsiębiorstw w sektorze agrobiznesu. Dla powstających startupów wygrana w tym konkursie jest równoznaczna z realnym wsparciem w postaci kapitału 50 tysięcy €. Zobaczymy jak Demetra zadebiutuje na amerykańskim rynku ... nie wiemy jak Wy, ale my jednak wolimy naszą domową Spanakopitę.

Gosia i Piotrek,  data_2014-01-21 18:56:53 2014-01-21 18:56:53
Średnia: 0
Liczba ocen: 0
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
zobacz pozostałe aktualności z tego miesiąca »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera