Lądowanie na lotnisku w Chanii

data_2022-08-14 20:16:36 2022-08-14 20:16:36

Kilka chwil przed lądowaniem na lotnisku im. Daskalogiannisa w Chanii na Krecie, samolot zniża swój lot, a my zaczynamy odliczać ostatnie minuty do momentu, w którym otworzą się drzwi. Nosy przyklejone do szyby, aby nie przegapić momentu, w którym zza chmur znowu zobaczymy naszą ukochaną wyspę. Mimo że takich lądowań na Krecie mamy już za sobą mnóstwo to za każdym razem jest ono ekscytującym momentem. Samolot leci coraz niżej, tuż nad płytą lotniska. Czekamy na przyziemienie. W końcu czuć mocne dotknięcie kół, czasem towarzyszy temu „kangur”, później szybkie kołowanie w kierunku hali przylotów i odlotów. Jeszcze chwila i znowu można zaczerpnąć pierwszy haust niesamowitego kreteńskiego powietrza.

 

Gosia i Piotrek,  data_2022-08-14 20:16:36 2022-08-14 20:16:36
Średnia: 0
Liczba ocen: 0
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
zobacz pozostałe aktualności z tego miesiąca »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

2022-08-14 18:30:59

Zawsze robię pstryka

4
2022-08-14 18:58:04

My za równe 3 tygodnie lecimy, pierwszy raz na Kretę:-)

3
2022-08-14 19:04:14

Katarzyna Nowak zazdroszczę :)

2022-08-14 19:15:07

Pierwszy wdech po wyjściu z samolotu jest bezcenny

8
2022-08-14 19:41:58

Lepiej się tego ująć nie da .....niesamowite uczucie

1
2022-08-14 19:53:44

Super. Ja dziś właśnie wylądowałam w Chanii. Uwielbiam to miejsce

4

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10158670388202551

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera