Serwis wymaga plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej.
Aktywne zwiedzanie Krety związane jest niestety z niemałym kosztami. Ma to szczególne znacznie zwłaszcza wtedy jeśli macie w planach zwiedzanie większej ilości stanowisk archeologicznych oraz muzeów. To właśnie wtedy wydatki te zaczynają się szczególnie wyróżniać w wakacyjnym budżecie. Poniżej w dalszej części aktualności znajdziecie bieżący cennik biletów do najpopularniejszych miejsc.
Jeszcze kilka lat temu ceny biletów wstępu do kreteńskich atrakcji były niskie, jednak wszystko się zmieniło w 2016 roku, kiedy nastąpiły pierwsze znaczące podwyżki. W dzisiejszym newsie w ramach swoistego podsumowania zebraliśmy najbardziej aktualne informacje o tych kosztach i uaktualniliśmy nasz dawny cennik. Oczywiście może się zdarzyć, że w międzyczasie jakieś ceny ulegną kolejnym zmianom, o czym my nie będziemy wiedzieli. Jeśli zauważycie jakieś rozbieżności, dajcie nam znać – wprowadzimy zmiany.
Oczywiście poniższa lista muzeów, wykopalisk i klasztorów nie obejmuje wszystkich tego typu miejsc na Krecie. Wybraliśmy te najbardziej znane i popularne. Poniższy cennik obowiązuje przy zwiedzaniu indywidualnym, bez wynajmowania przewodnika.
gość PiotrWie Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
gość PiotrWie My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
gość zecia Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
Komentarze
Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz
lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10157974516457551