Trochę lata w środku zimy

data_2021-01-10 18:22:59 2021-01-10 18:22:59

Lipcowe temperatury w środku astronomicznej zimy? Czemu nie! To możliwe zwłaszcza na Krecie, gdzie dzisiaj maksymalna temperatura przekroczyła aż 28 stopni. Najgoręcej było w zachodniej części Krety w okolicach miejscowości Kolimbari. W kreteńskich miastach: Chanii, Rethymno i Heraklionie odnotowane temperatury powyżej 26 stopni także w niczym nie przypominały zimowych. To właśnie na Krecie według Narodowego Obserwatorium w Atenach odnotowano najwyższe wartości słupka rtęci podczas tego niespodziewanego ocieplenia.

Parasol

Mimo tak wysokich temperatur, nie został pobity rekord z Sylwestra 2010 roku, kiedy odnotowano we Vryses 30,4°C, w Heraklionie 29,8°C oraz w Knossos 29,8°C.

Lato w styczniu Źródło zdjęcia: www.cretalive.gr

Z tej pogodowej okazji skorzystało wielu mieszkańców wyspy, którzy mimo panujących obostrzeń, wylegli na okoliczne plaże. Wysokie temperatury mają utrzymać się także jutro. Natomiast już w najbliższą środę na Kretę ma powrócić zima. Spodziewane jest gwałtowne pogorszenie pogody, znaczne obniżenie temperatury oraz opady śniegu nawet na terenach nizinnych.

Gosia,  data_2021-01-10 18:22:59 2021-01-10 18:22:59
Średnia: 0
Liczba ocen: 0
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
zobacz pozostałe aktualności z tego miesiąca »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

Mariola Dudzinska
2021-01-10 17:34:32

26 stopni Hiraklionie

4
 Roza Goszcz
Roza Goszcz
2021-01-10 21:31:15

Mariola Dudzinska super

Agnieszka Łysiak
2021-01-10 17:56:55

Cudownie

1
Wojtek Jarosz
2021-01-10 18:31:15

Monia Ba
2021-01-10 18:38:00

Kate Mess widziałaś? 26 stopni w Rethymno!

 Kate Mess
Kate Mess
2021-01-10 18:45:45

Monia Ba lecimy???

Maciej Lewandowski
2021-01-10 19:10:29

Zazdroszczę!

Adriana Trochimiak
2021-01-10 19:53:29

Super

Daria Tosta
2021-01-10 19:56:39

Wow

Ingunn Kile
2021-01-10 23:39:11

Kenneth Kile , jeg vil tilbake og bli der

 Kenneth Kile
Kenneth Kile
2021-01-10 23:45:48

Ingunn Kile

 Ingunn Kile
Ingunn Kile
2021-01-10 23:47:21

De har sommervarme nå

 Kenneth Kile
Kenneth Kile
2021-01-10 23:54:27

Ingunn Kile Beste turen jeg har hatt

Ewelina Krężel
2021-01-11 08:16:38

Bardzo chętnie pojechałabym tam jeszcze raz

Paulina Pawłowska
2021-01-11 20:24:04

Boskoooo☺️☺️☺️

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10157665833507551

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera