Serwis wymaga plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej.
Ogłoszono już oficjalnie datę tegorocznego Matala Beach Festival, czyli corocznej imprezy muzycznej odbywającej się w Matali. W kwestii terminu nie ma niespodzianek, jak co roku festiwal odbędzie się w 3. weekend czerwca, czyli w dniach 19-21.06.2020.
Jeśli ktoś planuje wziąć udział w całym festiwalu i chciałby w tym czasie wynająć pokój w apartamencie to już teraz powinien pomyśleć o rezerwacji. Jak podaje portal booking.com w tym zakresie dat już 90% miejsc zostało zajętych. Matala Beach Festival cieszy się dużą popularnością, a stali bywalcy tej imprezy dokonują rezerwacji zaraz po ogłoszeniu terminu.
Festiwal ten jest organizowany od 2011 więc jest to jego 10. edycja. Zastanawiamy się czy z okazji okrągłej rocznicy organizatorzy przewidzieli jakiś specjalny program. Na razie nie został on przedstawiony. Matala Beach Festival co roku przyciąga coraz większą liczbę osób. Na pierwszy festiwal przyjechało 35 tys. osób, na ostatni aż 80 tys. Festiwal ten nawiązuje do muzyki i klimatu Matali z lat 60 i 70 XX wieku, kiedy miejsce to stało się mekką hippisów.
gość PiotrWie Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
gość PiotrWie My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
gość zecia Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
Komentarze
komentarz z
Marco Sgeheim
komentarz z
Is schon gebucht
komentarz z
A tak długo pisałam w sprawie terminu
komentarz z
Jola Ostraszewska ?
komentarz z
CRETE - Kreta do nich
komentarz z
Grecy. Siga siga. Odpowiadanie na maile to nie jest ich mocna strona.
komentarz z
CRETE - Kreta i kurcze za rok
komentarz z
Agnieszxka Sadlakowska
Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz
lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10156864584402551