Booking.com

Tris Ekklisies w górach Asterousia

data_2019-10-14 19:45:25 2019-10-14 19:45:25

W ostatnich latach Grecja, a w szczególności Kreta, mocno zyskała na popularności wśród turystów. I chociaż wiele spośród miejsc uznawanych tam za atrakcje jest mocno obleganych przez turystów, to jednak wciąż można znaleźć takie ukryte zakątki, które obroniły się przed masowym napływem zagranicznych urlopowiczów. Jednym z takich miejsc jest z pewnością miejscowość Tris Ekklisies położone w górach Asterousia. Tamtejsze plaże są chętnie wybierane przez mieszkańców północnego wybrzeża Krety, którzy właśnie tu w szczycie wakacyjnego sezonu szukają odpoczynku od napływowych turystów. Poniżej możecie zobaczyć krótki film Giannisa Psaroudakisa, który w ostatnim czasie odwiedził właśnie ten rejon Krety.

Oglądając ten klip zwróćcie szczególną uwagę na drogę wiodącą do tej miejscowości. Niezliczone zakręty układające się w ciasne serpentyny są nie mniej malownicze od tych, jakie można podziwiać w Sfakii. Planując tu urlop pamiętajcie jednak, że przejazd tą drogą jest nie tylko karkołomny, ale również zajmuje dużą ilość czasu. Będąc w Tris Ekklisies warto skupić się na zwiedzeniu ciekawej okolicy.

Gosia i Piotrek,  data_2019-10-14 19:45:25 2019-10-14 19:45:25
Średnia: 2.5
Liczba ocen: 1
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
Kreta informacje 2.5 na 5 (0) liczba ocen 1
zobacz pozostałe aktualności z tego miesiąca »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

 gość}
gość PiotrWie
2019-10-14 21:13:53

Dodam tylko że droga do Tris Ekklisies została wyasfaltowana na przełomie roku 2016/2017, gdy byliśmy tam w czerwcu 2017 była w trakcie ostatecznego wykończania - malowano pasy. W samych Tris Ekklisies wtedy był jeden pensjonat, drugi - w trakcie budowy. Sklepik był jeden, czynny kilka godzin dziennie, tawerny dwie. Ale plaże i góry wokół - super. Poza pokazanymi na filmie główną plażą w miejscowości i plaża na zachód od miejscowości jest jeszcze jedna na wschód - też bardzo ładna. Wszystkie są puste w tygodniu - w weekendy zjeżdżają się tam Grecy posiadający w tej miejscowości drugie domy. My po trzech nocach tam spędzonych poszliśmy wzdłuż morza aż za Matalę - bardzo fajna trasa ale trzeba nastawić się na spanie plażach - pensjonaty są w niewielu miejscowościach i pomiędzy nimi są dwa - trzy dni marszu - jedzenie trzeba mieć ze sobą, wodę da się uzupełnić raczej codziennie. Ogólnie - polecam tym którzy lubią chodzić i nie lubią miejsc z duża ilością turystów.

Maria Dziekan
2019-10-17 16:46:12

Byliśmy dzisiaj.

Maria Dziekan
2019-10-17 16:47:27

Droga nówka...

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10156534480917551

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera