Smakuj Kretę z Pascalem

data_2012-09-29 15:54:41 2012-09-29 15:54:41

Już w najbliższą niedzielę wszyscy entuzjaści kulinarnych smaków Krety będą mogli przekonać się jak znana i sympatyczna kuchenna gwiazda TVN - Pascal Brodnicki przemierza tą grecką wyspę. Nad brzegiem Morza Libijskiego, przyrządzi on prawdziwy wiejski grecki przysmak, czyli kalmary w sosie warzywnym. Następnie wybierze się w góry, gdzie pozna życie prawdziwych kreteńskich pasterzy. Z jednym z nich spędzi kilka godzin, podczas których nauczy się karmić owce, doić kozy, a także przyrządzać koźlinę. Ostatnim a zarazem najbardziej wykwintnym i najdroższym kreteńskim smakołykiem, z jakim zapozna się Pascal będzie mięso jeżowców oraz ich ikra zwana "greckim kawiorem". Dziesięć gram tego smakołyku kosztuje na Półwyspie Egejskim około dwustu złotych.

Smakuj świat z Pascalem
Pascal spędzi kilka godzin z kreteńskim pasterzem, podczas których nauczy się karmić owce

Pascal wraz z Damolisem pół-Grekiem, pół-Austriakiem wybierze się na połów jeżowców, by pokazać, jak trudno jest zdobyć ten kreteński przysmak. Wszystko to będzie można zobaczyć w dwóch najbliższych odcinkach programu “Smakuj świat z Pascalem”. Premierowa emisja pierwszego z nich odbędzie się w niedzielę (30 września) o godzinie 12.15 w programie TVN Style. Istnieje również możliwość obejrzenia tego programu online za pośrednictwem tvnplayera: http://tvnplayer.pl
Przez cały najbliższy tydzień na TVN Style będą również emitowane powtórki w następujących dniach tygodnia: niedziela 30.09 godz. 18:45, poniedziałek 01.10 godz. 21:45, wtorek 02.10 godz. 18:20, czwartek 04.10 godz. 23:00, piątek 05.10 godz. 11:15.

Gosia i Piotrek,  data_2012-09-29 15:54:41 2012-09-29 15:54:41
Średnia: 0
Liczba ocen: 0
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
zobacz pozostałe aktualności z tego miesiąca »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera