Kreta dla aktywnych, czyli Zaros Trail Race 2019

data_2019-06-04 19:50:21 2019-06-04 19:50:21

Szczyt sezonu turystycznego to okres, który na Krecie nie obfituje w zbyt dużą ilość propozycji ogólnodostępnych imprez sportowych, w których można uczestniczyć osobiście. Są jednak wyjątki od reguły tego ogólnego wakacyjnego lenistwa. Jako dobry przykład możemy podać imprezę biegową Zaros Trail Race, która odbędzie się 4 sierpnia w miejscowości Zaros. Jeśli jesteście zainteresowani uczestnictwem w tym biegu to warto zauważyć, że rejestracja jest już otwarta.

Wąwóz Rouvas

W ramach tego biegu zawodnicy pokonają łącznie 13 km dosyć wymagającego górskiego szlaku. Start odbędzie się w miejscowości Zaros skąd zawodnicy pobiegną w kierunku wąwozu Św. Mikołaja. Następnie po pokonaniu całego szlaku poprowadzonego przez to miejsce dobiegną do malowniczego lasu Rouvas. W miejscu tym zawodnicy rozpoczną powrotny bieg, aż do mety znajdującej się nad słynnym jeziorem Votomo.

Trasa ta charakteryzuje się przewyższeniem wynoszącym około 750m. Najbardziej strome odcinki wznoszą się pod kątem przekraczającym 30%. Szczegółowy przebieg trasy znajdziecie bezpośrednio na stronie organizatora. Poniżej natomiast możecie zobaczyć jej profil.

Profil trasy biegu Zaros Trail Race 2019

Rejestracja na bieg możliwa jest za pośrednictwem formularza stworzonego w dokumentach google. Na szczęście organizatorzy przygotowali wersję dwujęzyczną: grecką i angielską, więc nie ma konieczności posiłkowania się translatorem. Uwaga limit uczestników jest dosyć ograniczony i wynosi zaledwie 150 osób. Link do nowego zgłoszenia znajdziecie poniżej:
https://docs.google.com/forms/

Koszt uczestnictwa uzależniony jest od terminu zgłoszenia. Do 19 lipca opłata wynosi 10€, natomiast po tym dniu kwota jest większa o kolejne 2€. Opłata za start wnoszona może być za pomocą przelewu bankowego na numer konta podany na stronie organizatora. W ramach pakietu otrzymacie numer startowy, pamiątkowy prezent, a po przekroczeniu mety pamiątkowy medal oraz posiłek regeneracyjny w postaci jednego z dań tradycyjnej kuchni greckiej.

Szkoda, że tegoroczna edycja nie zbiegła się z naszym pobytem na Krecie. Mamy nadzieje, że może kiedyś uda nam się zgrać te terminy :)

Piotrek,  data_2019-06-04 19:50:21 2019-06-04 19:50:21
Średnia: 0
Liczba ocen: 0
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
zobacz pozostałe aktualności z tego miesiąca »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10156301998852551

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera