Program Let’s do it Greece

data_2019-03-31 20:06:29 2019-03-31 20:06:29

Grecja to kraj, który może pochwalić się nie tylko jednymi z najbardziej znanych i rozpoznawalnych zabytków, ale również miejsce z niezwykłymi krajobrazami, a także unikalną florą i fauną. Niestety czasami zdarza się, że odbiór tego naturalnego piękna psuje widok porozrzucanych śmieci. Właśnie na tego typu problemy nastawione są działania podejmowane w ramach programu "Let’s do it Greece". W tym roku 7 kwietnia organizowana będzie już ósma edycja tego wydarzenia, które jest jedną z największych tego typu ogólnogreckich akcji opartych na wolontariacie.

Organizatorzy programu "Let’s do it Greece" starają się nie narzucać sztywnych ram związanych z formą wydarzenia realizowanego w ramach tego projektu w lokalnej społeczności. Ważne jest to, aby podejmowane działania przyniosły korzyści dla środowiska naturalnego. Liczy się nie tylko osiągnięcie realnych efektów (np. w postaci zebranych śmieci czy też uporządkowaniu wyznaczonego terenu), ale również korzyści wynikające z edukacyjnych aspektów podejmowanych działań.

W tym roku jak na razie na terenie całej Grecji zgłoszonych zostało blisko 770 różnego rodzaju wydarzeń realizowanych w ramach projektu "Let’s do it Greece". Niektóre z nich oczywiście odbędą się na Krecie. Warto choćby wspomnieć o takich jak sprzątanie wybrzeża w rejonie miejscowości Kissamos, Ammoudara, Chania, Ierapetra, Sitia oraz wielu innych.

Śmieci na jednej z plaż Krety

Niestety to jedna z kreteńskich plaż, na której śmieci są ogromnym problemem

Jeśli w następny weekend będziecie przebywać na Krecie to możecie dołączyć do jednej z takich akcji. Szczegółowy wykaz (niestety tylko w języku greckim) wraz z mapą znajdziecie na poniższej stronie: www.letsdoitgreece.org

My ze swojej stron będziemy kibicować temu wydarzeniu. Mamy także nadzieję, że organizatorom uda się do 2021 roku osiągnąć założony wcześniej cel, którym jest to aby w pojedynczej edycji uzyskać ponad 3 tys. zgłoszonych wydarzeń w których łącznie będzie uczestniczyć 5% obywateli Grecji.

Piotrek,  data_2019-03-31 20:06:29 2019-03-31 20:06:29
Średnia: 0
Liczba ocen: 0
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
zobacz pozostałe aktualności z tego miesiąca »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

Let's do it Greece
2019-04-01 08:07:43

Thanks a million for your support! Good luck Greece ! #letsdoitgreece

Ania Łojko
2019-04-01 21:26:56

Okolice Kissamos są bardzo aktywne w tych działaniach. Regularnie dostaję powiadomienia z Kissamos News, gdzie mieszkańcy planują akcje na okolicznych plażach ♡

1

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10156115183347551

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera