Booking.com

Zaplątany w sieci żółw Caretta-caretta w Lentas

data_2019-02-19 20:19:05 2019-02-19 20:19:05

Zobaczcie na poniższym filmie jak na początku lutego na plaży w Lentas na Krecie para Greków pomogła żółwiowi Caretta-caretta uwalniając go z sieci rybackich. Biedny zwierzak zaplątał się i nie był w stanie samodzielnie się uwolnić. Jak ostrzega organizacja WWF to właśnie różnego rodzaju sprzęty rybackie wykorzystywane do połowów stanowią największe zagrożenie dla żółwi morskich. Tym razem na szczęście w porę udało się pomóc.

Gosia i Piotrek,  data_2019-02-19 20:19:05 2019-02-19 20:19:05
Średnia: 0
Liczba ocen: 0
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
zobacz pozostałe aktualności z tego miesiąca »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

Anna Pielecka
2019-02-19 18:56:39

Niestety to częsty widok. We wrześniu sama zwijałam i unieszkodliwjałam pod wodą sieci ,które dryfowały pod powierzchnią z daleka od brzegu:-(

1
 CRETE - Kreta
CRETE - Kreta
2019-02-19 19:21:06

Anna cieszymy się że Ty również zareagowałaś. Wielkie dzięki (y)

Wieska Kedzierska
2019-02-19 19:05:53

1
Robert Lewandowski
2019-02-19 19:31:38

Brawo❤

2
Elizabeth Farrugia
2019-02-19 19:34:50

Well done, a saviour !

1
Efka Pifka Hackerova
2019-02-19 19:35:41

1
Mariusz Mikuś
2019-02-19 19:39:17

BRAWO!

1
Katerina Skourteli
2019-02-19 20:07:49

ενα πολυ μεγαλο μπραβο!!!

1
Krystyna Jurczyńska
2019-02-19 20:13:33

BRAWO

1
Jolanta Stolarczyk
2019-02-19 20:13:54

Brawo!!!

2
Milena Watros
2019-02-19 20:14:32

Cudowne stworzenie ❤

1
Joanna Kuźmińska
2019-02-19 21:23:50

Brawo

1
 gość}
gość PiotrWie
2019-02-19 21:47:44

Piotrze, skąd pochodzi ten film? W dolnej części jest napis "Video Porto Lenta" - tak nazywa się nasza ulubiona tawerna w Lentas - w czerwcu 2014 odwiedzaliśmy ją codziennie przez jakieś 10 dni, gdy przyszliśmy w czerwcu 2017 ponownie od drzwi zostaliśmy rozpoznani - doskonale nas pamiętali.

Gosia | crete.pl
Gosia | crete.pl
2019-02-19 22:14:16

Autora nie znamy, film znaleźliśmy na portalu greekreporter.com

Sylwia Wiśniewska
2019-02-19 22:40:26

1
Anitaki Mn
2019-02-20 02:18:31

Ale okropnie się zaplątał

 CRETE - Kreta
CRETE - Kreta
2019-02-20 09:13:54

Gdyby nie ci ludzie to żółwik nie przeżyłby. Już było po nim wydać że był wyczerpany. Miał trochę szczęścia, że go zauważyli.

1
Katarzyna Czajęcka
2019-02-20 06:42:34

Serge Vanwildemeersch
2019-02-20 09:27:11

Bravo

Christikos Hellenikos Germanikos
2019-02-20 09:39:11

Caroline Dixon
2019-02-20 12:10:55

#JIM Jim Dixon

Jacek Olkowski
2019-02-20 12:56:08

Miał szczęście.

Magda Albin
2019-02-20 13:49:37

Judy Tomkinson
2019-02-20 17:29:05

Thank you

Sylwia Krzyś Kołodziej
2019-02-20 20:00:59

Grażyna Panek
2019-02-21 16:26:13

Oby więcej takich ludzi.Wspaniale.

1

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10156034186282551

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera