Serwis wymaga plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej.
W dniu wczorajszym w Centrum Kultury w Heraklionie zostało zaprezentowane nowe logo, które w najbliższej przyszłości będzie wykorzystywane jako graficzna wizytówka stolicy Krety. Projekt, który został zaprezentowany przez Pana Vasilisa Lamprinosa, burmistrza Heraklionu, wybrany został spośród 30 innych propozycji, jakie zostały przedstawione komisji rozpatrującej ten konkurs.
Stylizacja litry H nawiązuje nie tylko do nazwy miasta, ale również do jego dziedzictwa kulturowego i historycznego. W szczególności jest to nawiązanie do minojskich elementów architektonicznych znanych choćby z Pałacu w Knossos znajdującego się niedaleko Heraklionu. Nam ten projekt przypadł do gustu i ma w sobie duży potencjał. Z pełną oceną powstrzymamy się jednak do czasu jak zostanie zaprezentowana księga znaku, lub pojawi się większa liczba przykładów użycia.
Pierwsze wizualizacje przygotowane agencje reklamową „Palladian Communication Specialist A.E.” wyglądają następująco:
gość PiotrWie Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
gość PiotrWie My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
gość zecia Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
Komentarze
Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz
lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10156008239402551