Serwis wymaga plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej.
Nie lada gratka szykuje się dla fanów militariów oraz wojskowości. Od środy 7 listopada aż do niedzieli 11 listopada będzie możliwe zwiedzenie części lotniczej bazy Souda znajdującej się na półwyspie Akrotiri. Wydarzenie to jest jednym z elementów obchodów święta Greckich Sił Powietrznych.
W środę, piątek, sobotę oraz niedzielę zwiedzanie bazy wojskowej 115 skrzydła będzie możliwe w godzinach od 9 do 17. Natomiast w czwartek ze względu na oficjalne obchody możliwość zwiedzania ograniczone będzie do godzin od 12 do 17.
Wszystkie osoby, które w tych dniach zdecydują się na zwiedzanie bazy, będą mogły zapoznać się ze statyczną wystawą, na której eksponowane będą takie samoloty jak F-16 Block 52+ oraz F4. Z pewnością dużą atrakcją będzie także możliwość kontaktu z wyspecjalizowanym personelem. Wojskowi będą przekazywać nie tylko szczegółowe informacje na temat sprzętu, ale także na temat misji o charakterze wojskowym i cywilnym podejmowanym przez nich w czasie służby.
gość PiotrWie Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
gość PiotrWie My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
gość zecia Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
Komentarze
Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz
lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10155809362372551