Festiwal Graviery w Annopoli

data_2018-08-14 18:22:26 2018-08-14 18:22:26

Już jutro w miejscowości Annopoli znajdującej się w Sfakii zorganizowany zostanie Festiwal Graviery. Lokalizacja tej imprezy nie jest przypadkowa, gdyż właśnie ten rejon Krety słynie z produkcji tych doskonałych serów. Korzenie ich wyrobu sięgają w Anopoli setek lat wstecz.

Festiwal Graviery w Annopoli

Impreza ta organizowana jest nieprzerwanie od 1985 roku. Festiwal cieszy się dużą popularnością nie tylko wśród okolicznych mieszkańców, ale również wśród turystów. Jeśli jesteście obecnie na Krecie i wypoczywacie w rejoni Sfakii to naszym zdaniem warto rozważyć przyjazd na ten festiwal.

Impreza rozpocznie się w Annopoli o godzinie 9 wieczorem. Koszt uczestnictwa w festiwalu to 15 €. W ramach tej opłaty możecie liczyć na możliwość zjedzenia kilku dań typowych dla kreteńskiej kuchni okraszonych dużą ilością wina oraz muzyką zespołu “Τα Σφακιά”.

Festiwal Graviery w Annopoli

Gosia i Piotrek,  data_2018-08-14 18:22:26 2018-08-14 18:22:26
Średnia: 0
Liczba ocen: 0
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
zobacz pozostałe aktualności z tego miesiąca »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

Dana Gołowacz
2018-08-15 13:21:14

szkoda ,ze nie mogę tam być :( to musi być smakowita impreza :)

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10155611632567551

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera