Agios Nikolaos Cliff Diving 2018

data_2018-07-05 19:29:31 2018-07-05 19:29:31

Już jutro w Agios Nikolaos rozpoczynają się trzydniowe zawody Agios Nikolaos Cliff Diving 2018. Jest to już trzecia edycja tej niezwykle spektakularnej imprezy. Podobnie jak w przypadku ubiegłorocznych zawodów miejscem rywalizacji będzie otoczone skałami malownicze jezioro Voulismeni. Już kilka dni temu został wybudowany podest, z którego zawodnicy będą oddawać skoki. Od tafli wody dzieli go odległość 20 metrów. Wysokość, na której zawieszono platformę jest zgodna z wytycznymi World High Diving Federation, dzięki czemu zawody stanowią część światowych mistrzostw w tej dyscyplinie.

Łącznie w oficjalnych zawodach wezmą udział 22 osoby w tym 14 mężczyzn i 8 kobiet. W piątek odbędzie się oficjalny trening, natomiast na przestrzeni kolejnych dwóch dni zawodnicy przejdą przez etap sobotnich kwalifikacji oraz główną finałową część zawodów, która zostanie rozegrana w niedzielę. Wieczorem w sobotę oraz w niedzielę odbędą się również bardziej luźne pokazy skoków do wody. W atmosferze zabawy uczestnicy rywalizacji będą wspólnie prezentować swoje umiejętności. O tym jak to wyglądało w latach ubiegłych możecie przekonać się na powyższym filmie.

Podobnie jak w ubiegłym roku odbędą się także warsztaty dla dzieci. Podczas dwóch dni zawodów będą one miały okazję nauczyć się pod opieką profesjonalistów różnego rodzaju sztuczek związanych ze skokami do wody. Nauka będzie rozpoczynała się na platformie zawieszonej 2,5 metra nad poziomem wody. Bardziej zaawansowane dzieciaki będą mogły spróbować się wykonując salta skacząc z wysokości 10 m.

Gosia i Piotrek,  data_2018-07-05 19:29:31 2018-07-05 19:29:31
Średnia: 0
Liczba ocen: 0
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
zobacz pozostałe aktualności z tego miesiąca »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

Andrzej Jania
2018-07-05 17:48:53

Żałuję ze Mnie nie ma

Sara Kańtoch
2018-07-05 18:06:22

Super miasteczko

Agnieszka Swietochowska-Bubel
2018-07-05 18:57:39

piękne miasteczko

Roma Kapałka
2018-07-05 19:34:22

Piękne miejsce :)

Małgorzata Cieśnikowska
2018-07-06 19:12:31

Też tam byłam piękne wspomnienia

1
Beata Jabłońska
2018-07-06 20:43:10

Przepieknie

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10155515962322551

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera