Rethymno - degustacja kreteńskiego wina pod gwiazdami

data_2018-06-25 20:01:53 2018-06-25 20:01:53

Już w najbliższą sobotę 30 czerwca w Rethymno odbędzie się imponująca impreza winiarska. Będzie to pierwsze tego typu wydarzenie zorganizowane na terenie Fortezzy, czyli jednego z najważniejszych zabytków w Rethymno. Podczas jej trwania będzie można testować różne gatunki wina dosłownie pod gwiazdami.

Wino z Krety

W ten wyjątkowy wieczór 23 winiarnie z całej wyspy, członkowie stowarzyszenia “Wines of Crete” zaprezentują najbardziej oryginalne i niezwykłe wina jakie udało się im wyprodukować. To świetna okazja do tego aby poznać bliżej greckie wina, które nie cieszą się zbyt dużą popularnością w pozostałych krajach Europy. Wszyscy odwiedzający tę imprezę będą mieli okazję spróbować zarówno win białych, czerwonych jak i różowych. Będzie można wybierać zarówno spośród młodych, jak i starszych roczników.

Do wyboru będą wina pozyskane zarówno z dobrze znanych międzynarodowych szczepów winorośli, jak i z tych lokalnych, zupełnie nieznanych w innych częściach świata. Na imprezie nie zabraknie również win przygotowywanych z różnego rodzaju mieszanek winogron. Właśnie te ostatnie możemy Wam szczególnie polecić, gdyż potrafią one niejednokrotnie zaskoczyć swoim smakiem i aromatem nie tylko zwykłych konsumentów wina (do których się sami zaliczamy), ale i wytrawnych znawców tego trunku.

Rethymnon - Fortezza

Spotkanie w Fortezzy będzie także okazją do spotkania najważniejszych osób w branży winiarskiej. Z tej możliwości na pewno skorzystają inni profesjonaliści parający się wytwarzaniem “trunku bogów”. Degustacjom i spotkaniom będzie towarzyszyć muzyka na żywo oraz wystawa zdjęć wykonanych na terenie kreteńskich winnic.

Impreza ta jest współorganizowana przez gminę Rethymno oraz stowarzyszenie “Wines of Crete”, a jej celem jest także świętowanie nominacji miasta Rethymno jako “European Wine City for 2018”.

Jeśli zatem w najbliższą sobotę 30 czerwca będziecie w Rethymno to zachęcamy Was do wzięcia udziału w tej imprezie, tym bardziej, że nieczęsto można skosztować wina w tak niezwykłym otoczeniu. Impreza potrwa od 19.30 do 23.30. Koszt wejścia wynosi 5 €, przy czym w tej cenie goście otrzymają kieliszki do degustacji wina.

Gosia,  data_2018-06-25 20:01:53 2018-06-25 20:01:53
Średnia: 0
Liczba ocen: 0
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
zobacz pozostałe aktualności z tego miesiąca »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

Wines of Crete
2018-06-25 18:07:43

Thank you!!!

1
Rethymno European Wine City
2018-06-25 18:08:07

Thank you!

1

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10155495023562551

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera