Oliwy z Kritsy wśród czołowych oliw na Krecie

data_2018-03-19 20:24:20 2018-03-19 20:24:20

Jest nam niezwykle miło poinformować, że w tegorocznym konkursie Cretan Olive Oil Competition na najlepszą oliwę na Krecie, jedne z głównych nagród uzyskały dwie oliwy produkowane przez naszych przyjaciół z Kritsy. W czwartej edycji tej imprezy o tytuł najlepszego produktu rywalizowało około 100 różnych oliw. Pierwsze miejsce zdobyła zupełnie nowa oliwa Korona produkowana przez rodzinę Asmarianakis. Wysoką czwartą pozycję zajęła również oliwa Physis of Crete 0.2, która od dłuższego czasu jest już obecna w Polsce. My ze swojej strony składamy gratulację na ręce Manosa Asmarianakisa i życzymy mu dalszych sukcesów.

Oliwa Korona - Manos Asmarianakis

Przy okazji warto napisać kilka słów o oliwie Korona, gdyż jest to zupełnie nowy produkt. Ta unikalna oliwa tłoczona jest z owoców specjalnie wyselekcjonowanych drzew odmiany Koroneiki. Dzięki zachowaniu najwyższych standardów produkcji uzyskana oliwa posiada bardzo wysoką zawartość polifenoli. Wedle badań prowadzonych przez naukowców substancja ta ma bardzo korzystny wpływ na nasze organizmy. Zdrowotne właściwości oliwy Korona potwierdzone są certyfikatem wystawionym przez Uniwersytet Narodowy im. Kapodistriasa w Atenach. W najbliższym czasie na naszej stronie zamieścimy bardziej szczegółowy opis tej oliwy, która już w tej chwili jest dostępna w sklepie internetowym kreta24.pl.

Korona Oliwa - dyplom

Gosia i Piotrek,  data_2018-03-19 20:24:20 2018-03-19 20:24:20
Średnia: 0
Liczba ocen: 0
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
zobacz pozostałe aktualności z tego miesiąca »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10155266927957551

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera