Cretan Food według Marka Wiensa

data_2018-03-10 19:38:18 2018-03-10 19:38:18

Przy drodze łączącej miejscowości Theriso oraz Drakona znajduje się skromna tawerna Ntounias serwująca tradycyjne dania kuchni kreteńskiej. Właśnie to miejsce było celem wakacyjnego wypadu Marka Wiensa, którego podróżną maksymą jest "I travel for food". Na trwającym kilkanaście minut filmie możecie przekonać się jakie były jego wrażenia w zetknięciu ze zdecydowanie mniej turystycznymi smakami Krety. Filmik ogląda się bardzo przyjemnie, a my poczuliśmy się zachęceni do odwiedzenia tego miejsca :)

Gosia i Piotrek,  data_2018-03-10 19:38:18 2018-03-10 19:38:18
Średnia: 5
Liczba ocen: 1
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
Kreta informacje 5 na 5 (0) liczba ocen 1
zobacz pozostałe aktualności z tego miesiąca »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

Iwona Dygas
2018-03-10 19:43:25

Wspaniale miejsce, pyszne jedzenie za bardzo niewielkie pieniàdze. Nie ma menu, nie wiedziałam, co zamowic, wiec zostałam zaproszona do kuchni i gospodarze otworzyli wszystkie garnki.Jedno z przyjemniejszych wspomnien z Krety

7
Lukasz Kaluza
2018-03-10 19:58:28

Tez byliśmy. Jedzenie pyszne za nieduże pieniądze. Miejsce wiecej niz urokliwe, gospodarz tez. Polecamy.

2

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10155240800907551

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera