2 miliony turystów więcej w Grecji

data_2017-07-15 19:40:48 2017-07-15 19:40:48

Według danych opublikowanych w miniony czwartek przez Hellenic Civil Aviation Authority (HCAA) w pierwszej połowie tego roku do Grecji przyjechało 21,9 miliona pasażerów. W porównaniu do analogicznego okresu w roku ubiegłym oznacza wzrost aż o 10,3%!  W pierwszej połowie 2016 roku przez greckie lotniska przewinęło się 19,9 mln pasażerów.

Więcej turystów w Grecji

Największy wzrost liczby turystów odnotowano wśród pasażerów spoza Grecji. W tej kategorii było o 15,8% podróżujących więcej. Liczba turystów krajowych także uległa zwiększeniu, jednak w tym wypadku wzrost wynosił 8,7% w porównaniu do roku 2016.

W czerwcu największy ruch pasażerski zarejestrowano na lotniskach w Atenach (2 168 155), Heraklionie (1 080 803) i Rodos (784 484).  Ciekawostką jest też to, że na najmniej popularnym dotąd lotnisku w Sitia na Krecie ruch pasażerski od początku roku wzrósł o 121,5 procent.

Gosia,  data_2017-07-15 19:40:48 2017-07-15 19:40:48
Średnia: 0
Liczba ocen: 0
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
zobacz pozostałe aktualności z tego miesiąca »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

Edelgard Rieger
2017-07-15 17:46:16

Nowak Kayarzuna
2017-07-15 17:48:45

Bezpiecznie, gwarancja pięknej pogody, pysznego jedzenia i miłego przyjęcia przez Kretenczyków, nie mylić z nachalnością poludniowców

4
 CRETE - Kreta
CRETE - Kreta
2017-07-15 17:49:39

Dane dotyczą całej Grecji na szczęście a nie tylko Krety :D

 Łukasz Koprowicz
Łukasz Koprowicz
2017-07-16 03:32:23

Zapomniałaś dodać że ceny w stosunku do wypoczynku w PL nie wiele się różnią ;-)

3
Arkadiusz Kościński
2017-07-15 17:57:48

Pylem i polecam i juz chce tam wrócić...

1
Alicja Zielińska
2017-07-15 18:00:38

Uwielbiam Grecję. Jestem tu kilka razy w roku. Jest to wspaniały kraj cudownych ludzi świetnego jedzenia i pięknej pogody.

2
Edyta Anna Zaremba
2017-07-15 18:14:16

Bo KRETA jest PIĘKNA...

1
Agnieszka Agawa Warchulińska
2017-07-16 05:33:59

Jestem obecnie na Krecie. Przepiękna wyspa, super pogoda i rzeczywiście widać, że na pobliskim lotnisku w Heraklionie non stop lądują samoloty pasażerskie.

Grażyna Nurzyńska Wereda
2017-07-16 05:51:30

Jestem w tej grupie turystów, którzy w pierwszym półroczu byli w Grecji.

1
Żaneta Sar
2017-07-16 07:53:31

Gościnność Kreteńczyków jest SUPER

Tomek Tomczuk
2017-07-16 08:31:37

Jeździć i odpoczywać

Ola Grzelewska
2017-07-16 17:05:01

Najukochańsza Kreta

Izabela Szurlej
2017-07-19 10:48:01

Przepiękne, plaże cudowne mili ludzie jedzenie pyszne, choć ceny Polaków powalają

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10154686540812551

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera