Serwis wymaga plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej.
Już jutro w Agios Nikolaos rozpoczynają się trzydniowe zawody Agios Nikolaos Cliff Diving 2017. Impreza ta jest organizowana po raz drugi, a areną zawodów stanie się otoczone skałami malownicze jezioro Voulismeni. Już kilka dni temu została wybudowana 20-metrowa platforma, z której zawodnicy będą oddawać skoki. Warto podkreślić to, że platforma ta jest umieszczona 4 metry wyżej niż rok temu. Zwiększenie wysokości, na której zawieszono platformę, oznacza że będzie ona zgodna z wytycznymi World High Diving Federation, a tegoroczne zawody stanowią część światowych mistrzostw w tej dziedzinie.
W piątek 30.06 zaplanowano oficjalną sesję treningową, w sobotę 1.07 odbędą się skoki klasyfikacyjne, zaś w niedzielę 2.07 główne zawody.
Co ciekawe w piątek po treningu oraz w sobotę po zakończeniu klasyfikacji organizatorzy przewidzieli naukę technik skoków do wody dla dzieci. Rzecz jasna nie będą one się odbywać na 20-metrowej platformie tylko na specjalnie przygotowanej na tę okazję, zawieszonej półtora metra nad wodą.
Na zamieszczonym filmie możecie zobaczyć jak impreza ta wyglądała rok temu. Jeśli jesteście akurat w Agios Nikolaos to gorąco zachęcamy do oglądania.
gość PiotrWie Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
gość PiotrWie My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
gość zecia Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
Komentarze
komentarz z
Szkoda ze już jestem w Polsce, bo na pewno bym tam była
komentarz z
Ja też
komentarz z
Jesteśmy, czekamy
komentarz z
Super :)
komentarz z
Agios Nikolaos
komentarz z
Super miejscowość!
komentarz z
Byłam ... wspaniałe miejsce:)
komentarz z
komentarz z
Również polecam! Jak na pierwszą moją wycieczkę, to w sam raz :-)
Było pięknie ;-)
komentarz z
Przepięknie tam jest
komentarz z
Byłam tam 3 tygodnie temu, przepięknie tam! :)
Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz
lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10154636876697551