Jutro otwarcie południowego odcinka wąwozu Samaria

data_2017-04-19 20:28:26 2017-04-19 20:28:26

Według oficjalnego komunikatu wydanego przez Nadleśnictwo prefektury Chania od jutra, czyli od 20 kwietnia, zostanie częściowo otwarty szlak wiodący przez wąwóz Samaria. Na początek zostaną udostępnione tylko dwa pierwsze kilometry wąwozu znajdujące się od strony południowego wejścia przy Agia Roumeli. Początkowo planowano udostępnić ten odcinek nieco wcześniej, czyli około 10 kwietnia. 

Dolny odcinek Samarii już dostępny

W najbliższych dniach Nadleśnictwo ma ogłosić także datę otwarcia północnego wejścia do Samarii, znajdującego się w Xyloskalo na płaskowyżu Omalos, co oznaczy udostępnienie całego szlaku tego najdłuższego wąwozu Europy. Nieoficjalnie podawana jest wstępna data 1 maja, niewykluczone jednak, że stanie się to nieco szybciej.

Gosia,  data_2017-04-19 20:28:26 2017-04-19 20:28:26
Średnia: 0
Liczba ocen: 0
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
zobacz pozostałe aktualności z tego miesiąca »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

Emilia Milo
2017-04-19 18:35:56

Aaroniero Arinori

 Aaroniero Arinori
Aaroniero Arinori
2017-04-19 21:55:53

Otwarte nie było, ale też było zajebiscie :d

1
 gość}
gość PiotrWie
2017-04-20 20:11:49

Na Omalosie nie byliśmy ale z dołu widać że w Górach Białych są ogromne ilości śniegu.  Dziś wybaliśmy się  do Laików Migreou ale nie daliśmy rady dojechać - ostatni kilometr przeszliśmy pieszo bo drogę zagrodziła zaspa śnieżna.  Szlak praktycznie od dołu był pokryty śniegiem a pierwszy odcinek stanowiło  lądowisko. Myślę że szlak będzie do przejścia najwcześniej za miesiąc. 

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10154453469222551

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera