Wyspa Spinalonga

data_2016-11-13 20:20:53 2016-11-13 20:20:53

Wyspa Spinalonga to miejsce szczególne dla Krety i Grecji. Aż do 1957 roku ten niewielki skrawek lądu był miejscem gdzie zsyłano chorych na trąd. Obecnie jest to jedno z najpopularniejszych turystycznych miejsc na Krecie. W szczycie sezonu setki turystów przypływają tu codziennie, aby obejrzeć pozostałości dawnej osady. My natomiast dziś zapraszamy Was do obejrzenia naszego filmu ze Spinalongi.

Gosia i Piotrek,  data_2016-11-13 20:20:53 2016-11-13 20:20:53
Średnia: 5
Liczba ocen: 1
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
Kreta informacje 5 na 5 (0) liczba ocen 1
zobacz pozostałe aktualności z tego miesiąca »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

Robert Wolanicki
2016-11-13 19:28:08

Byłem, super

3
 CRETE - Kreta
CRETE - Kreta
2016-11-13 19:34:01

Tak widoki są wspaniałe, ale i historia tego miejsca jest też niesamowita. To miejsce ma w sobie niezwykłą magię.

1
Beata Bartman-Tybura
2016-11-13 19:35:24

Byliśmy w maju.Po przeczytaniu "Wyspy " zwiedzanie było zachwycające i dające dużo do myślenia.

5
Izabela Mes
2016-11-13 19:37:09

byłam ;)

2
Ewa Stokłosa
2016-11-13 19:39:37

Oooo tak, ciekawe miejsce...ciekawa historia! Byłam, widziałam, słyszałam ;)

2
Armando Maksymowicz
2016-11-13 19:45:22

Byłem super miejsce i mega rewelacyjne dzikie plaże

1
Łukasz Nowakowski
2016-11-13 19:48:29

Warta odwiedzin!

1
Grażyna Wilamowska
2016-11-13 19:56:03

ciekawe miejsce

1
Ewa Gronostaj
2016-11-13 20:00:08

Byłam z córkami

Bernardyna Smutniak Parzyk
2016-11-13 20:07:25

Byliśmy w sierpniu, miejsce piękne ale zważywszy na historię tego miejsca bardzo trudne i ciężkie. Dla ludzi tam zsyłanych podróż w jedną stronę.

 CRETE - Kreta
CRETE - Kreta
2016-11-13 20:10:03

Niektórym udało się opuścić wyspę po tym jak wynaleziono skuteczny lek na trąd. Inni zostali tam na zawsze ale warto pamiętać że warunki życia na Spinalondze mieli lepsze niż w tzw. zdrowym społeczeństwie,.

2
Agnieszka Frącz
2016-11-13 20:11:58

Byliśmy we wrześniu 2016 i naprawdę warto.Super było.

1
Marcin Nowak
2016-11-13 21:20:33

Rewelacyjne miejsce.

https://youtu.be/LMsM_sStGw8

Katarzyna Minkiewicz
2016-11-13 21:21:30

Warto zobaczyć, cudowne widoki i ciekawa historia

Agnieszka Tuziemska
2016-11-13 22:00:10

Kornelia Muszyńska
2016-11-13 22:19:39

Mia Iversen
2016-11-13 22:27:05

Spændende ø, men har været forfærdeligt for alle de syge folk, der blev sendt derud

1
Walentyna Swietochowska
2016-11-14 06:51:51

Z wiedzalam,miejsce z historią!

1
Agnieszka Gorczyca
2016-11-14 09:18:26

Miejsce godne polecenia. Byłam osobiście.

Mietek Łukszto
2016-11-14 09:36:15

miłe wspomnienie

Danuta Wrona
2016-11-14 12:49:15

ciekawe miejsce ,płyneliśmy tam statkiem,polecam,piękne dzikie plaze,

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10154036685132551

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera