Festiwal kreteńskiej tradycji oraz greckiej kuchni

data_2016-09-03 20:15:51 2016-09-03 20:15:51

Od 5 września w Heraklionie rozpocznie się  pierwszy "Festiwal kreteńskiej tradycji oraz greckiej kuchni". Impreza ta zostanie zorganizowana na Placu Wolności znajdującym się naprzeciwko budynku Muzeum Archeologicznego.

Bougatsa to tradycyjny kreteński przysmak

Przez kolejnych sześć dni aż do 10 września w miejscu tym wieczorami będą odbywać się również koncerty, w czasie których będzie można zapoznać się z kreteńską muzyką oraz tradycyjnymi tańcami. Jeśli przebywacie w tym czasie w okolicy Heraklionu to warto pomyśleć o tym aby do swoich planów dołączyć wieczorne zwiedzanie stolicy Krety.

Warto tu również wpaść jeśli jesteście łasuchami i wielbicielami kreteńskiej kuchni. Jednym z głównych celów tej imprezy jest popularyzacja lokalnych smaków oraz produktów rolnych. Na pewno będzie to także dobra okazja do tego aby kupić unikalne regionalne przysmaki.

Piotrek,  data_2016-09-03 20:15:51 2016-09-03 20:15:51
Średnia: 5
Liczba ocen: 1
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
Kreta informacje 5 na 5 (0) liczba ocen 1
zobacz pozostałe aktualności z tego miesiąca »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10153856735582551

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera