Najnowsze komentarze:
gość PiotrWie Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
Vai, zapraszam
gość PiotrWie My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
gość zecia Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
Komentarze
komentarz z
Byłam w muzeum na początku sierpnia i fakt robi wrażenie
komentarz z
W stosunku do wcześniejszej tymczasowej ekspozycji znajdującej się na "zapleczu" muzeum to zupełnie inna jakość :)
komentarz z
Byłam w czerwcu...super muzeum :) polecam
komentarz z
Jedno z piękniejszych muzeów które zwiedzałam.
komentarz z
Dla mnie najważniejszym punktem tegorocznej wizyty w Heraklionie było muzeum archeologiczne.Jest to jedno z tych miejsc, które będąc na Krecie po prostu należy odwiedzić. Byłam pod głębokim wrażeniem.
komentarz z
Naturalnie.bylam tam
Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz
lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10153826918822551