Serwis wymaga plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej.
Dziś o godzinie 8 rano rozpoczęła się rywalizacja zawodników biorących udział w arcytrudnym biegu Heroes Ultra. Trzydziestu biegaczy z dwunastu krajów będzie zmagać się ze sobą oraz ze swoimi słabościami na trasie, która przebiega wzdłuż historycznego szlaku porwania niemieckiego generała Kreipe. Łączna odległość, którą przebiegną uczestnicy Heroes Ultra to ponad 155 kilometrów poprowadzona przez bardzo zróżnicowany teren, który wznosi się nawet na ponad 1900 m n. p. m.
Warto zwrócić uwagę, że w obecnej edycji startuje również nasza rodaczka Violetta Domaradzka. Gorąco zachęcamy do dopingowania jej, również w sposób wirtualny. W tym roku organizatorzy Heroes Ultra udostępnili możliwość śledzenia postępów zawodników na żywo. Jeśli chcielibyście sprawdzić gdzie obecnie znajduje się lider lub też gdzie biegnie większość zawodników to wystarczy wejść na stronę http://www.racedrone.net/event/heroes-ultra. Obecnie przed godziną 11, wszyscy zawodnicy przekroczyli pierwszy punkt kontrolny znajdujący się w miejscowości Anogia na 22. kilometrze trasy. W następnej kolejności udadzą się oni w kierunku płaskowyżu Nid, w rejonie którego rozpoczną wspinaczkę i po przejściu obok jaskini Idi wejdą na najwyższy punkt trasy
gość PiotrWie Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
gość PiotrWie My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
gość zecia Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
Komentarze
Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz
lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10153617353322551