Najnowsze komentarze:
gość PiotrWie Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
Vai, zapraszam
gość PiotrWie My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
gość zecia Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
Komentarze
komentarz z
ten fiord w końcowym fragmencie filmu to gdzie jest?
komentarz z
To słynne Seitan Limania.
https://www.google.pl/maps/place/Stefanou+beach/@35.550775,24.1745973,3512m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x0:0xe668f84c8cf25076!8m2!3d35.5518773!4d24.1934717
komentarz z
dzięki :) piękne miejsce- może uda mi się tam dotrzeć jak będę w Chanii
komentarz z
Stanowczo za krótki.. :-)
Nie wiem czy w dzisiejszej Polsce bezpiecznie jest przyznawać się do tego, że się wybiera zatoki szatana ( no chyba ze na miotle)
Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz
lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10153606846182551