Szybkie rejsy na wyspę Gavdos

data_2016-05-06 08:00:50 2016-05-06 08:00:50

Już od dziś turyści będą mogli skorzystać z nowego połączenia morskiego umożliwiającego dostanie się na wyspę Gavdos. Rejs trwający nieco ponad godzinę, będzie organizowany przez lokalnego rybaka kapitana Kostasa. To niezwykle doświadczony "wilk morski", który od przeszło 40 lat pływa swoją łodzią właśnie tym rejonie Morza Libijskiego. W chwili obecnej rejsy organizowane będą tylko w wyznaczone dni, jednak w szczycie sezonu od czerwca do września wycieczki będą dostępne codziennie.

Port w Chora Sfakion

Rejs kapitana Kostasa rozpoczyna się w porcie w Chora Sfakion, skąd jego łódź Talos wypływa o godzinie 9.30. Już o godzinie 10.45 turyści będą mogli cieszyć się urokami wyspy Gavdos. Warto zauważyć że długość rejsu jest o około połowę krótsza w porównaniu do tradycyjnego połączenia promowego.

W chwili obecnej rozpoczęcie powrotnego kursu do Chora Sfakion ustalone jest na godzinę 17.30. Wedle zapowiedzi kapitana Costasa w niektóre dni przewidziane są dodatkowe atrakcje, takie choćby jak opłynięcie wyspy Gavdos, czy też pokazanie ciekawych zakamarków wybrzeża.

Niestety rejs nie należy do najtańszych. Cena za bilet w jedną stronę wynosi 25€ od osoby. Dzieciom do lat 14 przysługuje bilet ulgowy, którego koszt wynosi 12€. W przypadku kupna łączonego biletu powrotnego koszt całkowity rejsu jest ustalony na 45€ oraz 25€ w przypadku biletów ulgowych. Łódź Talos, którą pływa kapitan Kostas, to jednostka mająca 14 metrów długości. W dwóch kabinach wyposażonych w toalety jest wystarczającą ilość miejsca zapewniającą wygodną podróż dla 33 osób.

Więcej informacji na temat tych rejsów znajdziecie na poniższej stronie:
http://gavdos-cruises.jimdo.com

Piotrek,  data_2016-05-06 08:00:50 2016-05-06 08:00:50
Średnia: 0
Liczba ocen: 0
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
zobacz pozostałe aktualności z tego miesiąca »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera